Šokantna odluka selektora Gereta Sautgejta unela je veliki nemir u svlačioncu Engleske pred start Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Sautgejt je ostavio sve u neverici kada je doneo odluku da sa spiska putnika za EURO precrta jednu od najvećih zvezda reprezentacije - skupocenog asa Mančester sitija Džeka Griliša!

Njegova odluka šokirala je ne samo englesku fudbalsku javnost, već i kompletan tabor reprezentacije.

Mnogi igrači su nezadovoljni, jer je Griliš bio među omiljenima kod saigrača u svlačionici.

"Bilo je teško odlučiti, a sve odluke donete su kroz brojne razgovore i analize stručnog štaba. Stojimo iza naših odluka, jasno nam je da smo mogli da izaberemo i neke druge igrače, žao mi je što sam morao da im saopštim tužne vesti", rekao je Sautgejt kada je saopšten skraćeni spisak na kome nije bilo mesta za Džeka Griliša i Džejmsa Medisona.

Engleski mediji otkrivaju da su brojni igrači nezadovoljni zbog odluke selektora. Kada je odluka saopštena otišli su u sobu kod Griliša i tešili ga, a pojedini igrači su zahtevali objašnjenje od selektora zašto vezista Sitija nije na spisku.

Fudbaler Arsenala Deklan Rajs je izjavio da mu je to jako teško palo.

"Teško mi je, njih dvojica su mi najbolji prijatelji u reprezentaciji, sa njima provodim najviše vremena. Nije prijatno videti da neće putovati sa nama, iako su oni ostali pozitivni i poželeli nam sreću u Nemačkoj. Jasno je da su obojica razočarani što nisu u timu, ali smo kao grupa veoma jedinstveni i svi igrači koji neće biti sa nama na turniru poželeli su nam sreću i pružili podršku", rekao je razočarani Rajs.

Griliš je već duže vreme standardan reprezentativac Engleske. Na Mundijalu u Kataru i prethodnom Evropskom prvenstvu imao značajnu minutažu kod Sautgejta i bio je jadan od najboljih igrača tima.

Kurir sport/J.M.

Kurir Piksi se obraća naciji pred Euro