Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu prvi put pod tim imenom, a tek drugi put od raspada velike Jugoslavije. Prvi rival biće izuzetno jaka reprezentacija Engleske, jedan od favorita za osvajanje šampionata, ali...

Prvo je selektor Garet Sautgejt odlučio da neke od najiskusnijih i najboljih igrača, poput Harija Megvajera, Markusa Rašforda i Džeka Griliša ostavi kod kuće, a zatim je Island održao fudbalsku lekciju Englezima na Vembliju. U generalnoj probi bilo je 1:0 za goste koji nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, pa Sautgejt opet trpi snažne kritike javnosti.

Pokušavao je da se opravda zbog toga...

- Očigledno je bila nepovezana i razočaravajuća igra, nismo pokazali dovoljno karaktera, ali mislim da je dobro za nas što se to dogodilo pre početka takmičenja", rekao je Garet i dodao: "Moramo da budemo bolji bez lopte. Naravno, nema izgovora za ovakav rerzultat, ali bio sam učesnik u mnogo poslednjih mečeva uoči početka turnira. Igrači neizbežno jednim okom gledaju na obo što tek sledi i dolazi u smislu izazova. Postoji mnogo stvari koje možemo brzo da postavimo.

Prvi meč na Evropskom prvenstvu reprezentacija Engleske igraće protiv Srbije, a dobar rezultat čete Dragana Stojkovića Piksija mogao bi da bude presudan za dobar plasman i eventualni prolaz u nokaut fazu takmičenje. Po rečima Gareta Sautgejta njegov tim će biti spreman za taj meč, iako trenutno nije u formi!

- Bićemo spremni. Večeras nije prošlo onako kako smo se nadali. Rekao sam igračima da neće svaki dan ići kako želite i večeras je bio jedan od tih dana. Takođe neće uvek sve biti naopako, imali smo i večeras dovoljno šansi da pobedimo, ali smo i previše šansi propustili - istakao je selektor Engleske.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

Kurir Piksi se obraća naciji pred Euro