RONALD KUMAN BESAN NA BARSELONU ZBOG POVREDE DE JONGA! Selektor "lala" bljuje vatru na bivši klub!
Foto: Profimedia

nervozan

RONALD KUMAN BESAN NA BARSELONU ZBOG POVREDE DE JONGA! Selektor "lala" bljuje vatru na bivši klub!

Fudbal -

Reprezentacija Holandije ostala je bez jednog od najvažnijih igrača pred Evropsko prvenstvo Frenkija De Jonga.

Sjajni veznjak već dugo vuće povredu skočnog zgloba, a povodom toga oglasio se i selektor "oranja" Ronald Kuman koji nije bio uopšte srećan zbog hendikepa koji je zadesio njegovu ekipu.

- Neće biti spreman za tri nedelje, nažalost. Frenki ima istoriju ove povrede i moramo da mislimo na njegovo zdravlje. Klub je odlučio da rizikuje i ovo je cena koju moramo da platimo - rekao je Kuman.

Frenki de Jong
foto: EPA/KOEN VAN WEEL

De Jong povredu vuče već dugo i zbog toga je propustio veći deo druge polusezone. Prvi put se vratio na teren nedovoljno oporavljen 3. marta, a od tada je odigrao samo tri utakmice u svim takmičenjima.

Početkom marta igrao je za Barselonu protiv Atletik Bilbaa i obnovio povredu. Pauzirao je više od mesec dana i ponovo nedovoljno oporavljen se vratio za dvomeč sa PSŽ-om u četvrtfinalu Lige šampiona.

Prebrzo ubacivanje "u vatru" se već obilo u glavu 21.aprila u "El Klasiku" protiv Reala u Madridu kada je zamenjen u prvom poluvremenu. Ovakvim ishitrenim potezima jasno je da Kuman ne može biti zadovoljan i logično je njegovo nezadovoljstvo.

Ronald Kuman
foto: Profimedia

Tužan posle vesti da neće igrati na Euru bio je i sam De Jong koji je u emotivnoj izjavi rekao da je najveća čast predstavljati zemlju na velikom takmičenju.

- Tužan sam i razočaran što neću stići na EURO. Mnogo smo radili u proteklih nekoliko meseci, ali mom skočnom zglobu treba više vremena, nažalost. San je i najveća čast predstavljati zemlju na velikom turniru, ali sada ću kao i cela nacija navijati za našu ekipu sa strane - rekao je igrač Barselone.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track