SUPERKOMPJUTER IZRAČUNAO ŠANSE SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Prolazak grupe je REALNOST, četvrtfinale na dohvat ruke, a dalje...
Foto: Starsport©

EURO 2024

SUPERKOMPJUTER IZRAČUNAO ŠANSE SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Prolazak grupe je REALNOST, četvrtfinale na dohvat ruke, a dalje...

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Augzburg gde će boraviti tokom Evropskog prvenstva.

Prvu utakmicu Orlovi će igrati protiv Engleske u nedelju uveče, a u grupi C će za protivnike imati još reprezentacije Danske i Slovenije.

Naša reprezentacija će igrati na šampionatu starog kontinenta prvi put posle 24 godine, a prema prognozama superkompjutera ima dobre šanse da prođe grupu i dođe do nokaut faze turnira.

doček, Auzburg, doček fudbalera, fudbaleri Srbije
foto: Nemanja Nikolić

Srbiji je superkompjuter dodelio 56,2 odsto šansi za prolazak grupe. Prema prognozi najveće su šanse da će Srbija grupu završiti na trećem mestu (32,6 odsto). U tom slučaju ekipa Dragana Stojkovića ušla bi u konkurenciju da bude jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje prolaze u osminu finala.

Za dolazak do četvrtfinala naš tim je dobio 23 odsto šanse, za polufinale 9,2, finale 3,5, a za osvajanje titule tek jedan procenat.

Bonus video:

00:21

Skandal ispred hotela fudbalera Srbije u Azburgu, provokacije Albanaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track