ENGLEZI TRAŽE NASLEDNIKA SAUTGEJTU! Iznenađujuće reči sa Ostrva pred meč protiv Srbije! Iz Saveza poručili: Imamo plan...
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

zabrinuti

ENGLEZI TRAŽE NASLEDNIKA SAUTGEJTU! Iznenađujuće reči sa Ostrva pred meč protiv Srbije! Iz Saveza poručili: Imamo plan...

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Engleske vrši poslednje pripreme pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj gde važe za jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja.

Ipak, pritisak osvajanja trofeja se oseća na svakom koraku u zemlji "kolevke fudbala" što samo govorio o visokim očekivanjima javnosti. O tome je govorio i selektor "gordog albiona" Geret Sautgejt koji je najavio da neće više biti selektor ako njegov tim ne osvoji turnir u Nemačkoj.

Time se bavio i "Skaj sports" kome je udarna vest razgovor sa izvršnim direktorom engleske fudbalske asocijacije Markom Bulingemom.

Engleska, Fudbalska reprezentacija Engleske
foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

- Fudbalski savez već ima plan da pronađe naslednika Gereta Sautgejta, iako do sada nije razgovarao ni sa jednim mogućim kandidatom da ga zameni, i nije postavio konkretne ciljeve koje treba da postigne selektor Engleske kako bi zadržao posao. Govoreći uoči Evropskog prvenstva, na koje Engleska ulazi kao jedan od favorita za podizanje trofeja, izvršni direktor FA Mark Bulingem nije rekao da želi da Sautgejt ostane na toj ulozi nakon njegovog trenutnog ugovora, koji ističe u decembru - stoji u tekstu.

Ipak, funkcioner saveza je zadovoljan poslom koji je do sada obavio Sautgejt.

- Mislim da je uradio fenomenalan posao. Mislim da je promenio sreću našeg muškog seniorskog tima. Mislim da to nije samo van terena, o čemu mnogi ljudi pričaju – možete videti kulturu. Ali i performanse na terenu. Od kada je preuzeo tim, on je pobedio na pola naših nokaut utakmica, što su merila koja uvažavamo. Znate da ga veoma cenimo - jasan je fukcioner.

Geret Sautgejt
foto: Profimedia

Intervju selektora koji je dao za Bild snimljen je u aprilu, a Bulingem navodi da imaju dogovor sa Sautgejtom da nakon Eura popričaju o daljom sudbine.

Prvi duel na najvećoj evropskoj smotri Engleska igra sa Srbijom u Gelzenkirhenu od 21.00.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track