AL JE PUKAO! HRVAT VREĐAO PIKSIJA, PA POTPUNO IZGUBIO KONCE: Verovatno ne zna ni on šta priča - "Hoćemo slati decu u Afriku?"
Foto: Printscreen

ep

AL JE PUKAO! HRVAT VREĐAO PIKSIJA, PA POTPUNO IZGUBIO KONCE: Verovatno ne zna ni on šta priča - "Hoćemo slati decu u Afriku?"

Fudbal -

Danas konačno počinje ono pravo! Ono što su mnogi navijači sa nestrpljenjem čekali. Počinje Evropsko prvenstvo.

Prvu utakmicu na EURU odigraće reprezentativci Nemačke i Škotske, večeras od 21 sat. Pred ovu utakmicu, o našoj reprezentaciji na sraman način pričao je hrvatski stručni konsultant, Joško Jeličić.

Nekadašnji fdubaler Dinama i Hajduka i reprezentativac Hrvatske, analizirao je predstojeći EURO u Nemačkoj, a kada je stigao do grupe C u kojoj igra Srbija, govorio je prilično uvredljivo.

- Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako... - sramno je komentarisao Jeličić na televitiji "HRT".

Udario je i na selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Njihov problem je što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju da imaju jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije - poručio je on.

Analizirajući ekipu Hrvatske, Joško je otkrio da Vatreni imaju problem sa brzinom.

- Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Ko je brz u Španiji? Lamin Jamal i Niko Vilijams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Džeremi Doku u Belgiji. Hoćemo slati decu u Afriku umesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske unije poslodavaca, projekcija je da će za dve godine kod nas biti 400 hiljada Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok igri - istakao je on.

Kurir sport

Bonus video:

01:24

Piksi se obraća naciji pred Euro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track