ŠKOTI RAZOČARANI POSLE DEBAKLA PROTIV NEMAČKE, ALI NE GUBE NADU: Cilj su 4 boda u preostale 2 utakmice
Foto: AP/Matthias Schrader

ŠKOTI RAZOČARANI POSLE DEBAKLA PROTIV NEMAČKE, ALI NE GUBE NADU: Cilj su 4 boda u preostale 2 utakmice

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Škotske Stiv Klark rekao je da njegova ekipa večeras nije mogla da parira Nemačkoj na početku Evropskog prvenstva i da je njen cilj da osvoji četiri boda iz naredne dve utakmice.

"Nemačka je svima pokazala da je spremna kada se radi o takmičarskim utakmicama. Bili su izvanredni i nismo mogli da im pariramo. Prvo poluvreme nam je brzo izmaklo. Nismo imali loptu, nismo bili dobri, a ni sa loptom nismo bili dobri. Razočarani smo rezultatom", rekao je Klark za ITV, preneo je Skaj.

Fudbaleri Škotske izgubili su večeras u Minhenu od Nemačke 1:5, u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu.

"Desetorica igrača su se držala u drugom poluvremenu, naporno su radili i pokušali da ograniče šanse protivnika i postignu gol. Bilo je razočaravajuće primiti peti gol u nadoknadi vremena, ali možete čitav dan da pričate o golovima. Moramo da se koncentrišemo na ono što dolazi. I dalje smo tu i moramo da vidimo kako ćemo reagovati", naveo je selektor.

"Cilj su četiri boda, to smo govorili od početka. Večeras nismo osvojili nijedan, pa moramo da osvojimo četiri iz naredne dve utakmice", dodao je Klark.

Škotska će u drugom kolu 19. juna igrati protiv Švajcarske.

Škotska
foto: EPA/MOHAMED MESSARA

Kapiten Škotske Endi Robertson rekao je da njegova ekipa nije bila na visini zadatka.

"U prvom poluvremenu smo sve uradili pogrešno. Nismo bili na visini zadatka, nismo bili dovoljno agresivni. Imali su plan utakmice, imali smo i mi, njihov je bio milion puta bolji od našeg. Ali ne radi se planu, već o tome da ga nismo ostvarili na terenu. Kada su ovako velika takmičenja, morate to da uradite", rekao je Robertson i dodao:

"U drugom poluvremenu ostali smo sa 10 igrača, mislim da smo se držali dobro. Primili smo traljav gol, ali smo u drugom poluvremenu mogli da remiziramo. Ipak to nije uteha, večeras je bilo razočaravajuće".

"Imali su odgovor na gotovo sve što smo uradili. Nismo bili na maksimumu, a to morate protiv ekipa iz prvog šešira. Moramo da se podignemo, imamo pet dana da se sastavimo i igramo protiv Švajcarske. Sutra ćemo biti ljuti i razočarani, a u nedelju moramo da budemo pozitivni i krenemo iz početka", dodao je Robertson.

Kurir.rs/Beta

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track