Trećeg dana Evropskog prvenstva u Nemačkoj na terenu je bilo dosta uzbuđenja.

Holandija je posle preokreta slavila nad Poljskom, Danska i Slovenija su odigrale nerešeno, a na kraju ovog uzbudljivog dana gledali smo sjajnu Srbiju protiv Engleske koja je na kraju slavila - minimalnim rezultatom.

Poljska - Holandija 1:2

Slovenija - Danska 1:1

SRBIJA - ENGLESKA 0:1

23.57 - Evo šta je Dragan Stojković Piksi rekao na konferenciji za medije!

22.59 - Piksi poludeo zbog jedne sudijske odluke!

22.55 - Srbija je izgubila od Engleske minimalnim rezultatom!

22.17 - Nemačka policija privela sedam srpskih navijača

Nemačka policija saopštila je da je privela sedam srpskih navijača umešanih u tuču sa Englezima u Gelzenkirhenu, neposredno pre početka utakmice Srbije-Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Svi su privedeni posle incidenta koji je dogodio na terasi jednog restorana u gradu, izjavio je neimenovani portparol policije i dodao da je podneta prijava za napad i povrede. "Još su nejasni razlozi onoga što se dogodilo", dodao je portparol navodeći da je policija morala da razdvoji dve grupe.

22.02 - Lajmer: Možemo sutra da nanesemo bol Francuskoj

Austrijski igrač, vezista Konrad Lajmer ocenio je da njegov tim sa svojim stilom igre, "može da nanese bol" francuskoj reprezentiji na sutrašnjoj utakmici prvog kola Evropskog prvenstva u fudbalu. "Potrebna nam je izvanredna utakmica, a znamo da smo sposobni za to", dodao je Konrad, vezista Bajerna iz Minhena.

21.55 - Kostić u suzama napustio teren!

21.42 - Sraman potez Belingema!

20.41 - Angelos Haristeas najbolji golgeter 2004. kada je Grčka osvojila

Kurir Angelos Haristeas najbolji strelac Eura 2004. godine

20.38- Novak Đoković poželeo sreću našim reprezentativcima!

20.32 - Selektor Belgije: Menije se vraća posle meča protiv Rumunije

Selektor belgijske reprezentacije Domeniko Tedesko izjavio je da će se bek igrač Toma Menije, povređen u desnu butinu, pridružiti timu posle utakmice protiv Rumunije 22. juna na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "Menije će se vratiti za nedelju i po, deset dana. Vraća se posle meča protiv Rumunije", rekao je Tedesko na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice Belgije protiv Slovačke u Frankfurtu.

20.14 - Uefa optužila Albaniju za provokativnu poruku na tribinama

Fudbalski savez Albanije suočava se sa četiri optužbe Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog provokativne poruke koju su njeni navijači istakli tokom utakmice protiv Italije na Evropskom prvenstvu i drugog nesportskog ponašanja. Uefa je saopštila da se Fudbalski savez Albanije suočava sa disciplinskim postupkom zbog poruke, bacanja objekata na teren, korišćenja pirotehnike i ulaska navijača na teren.

20.06 - U Poljskoj sajber napad na javnu televiziju

Sajt sportskog kanala poljske javne televizije TVP Sport bio je meta sajber napada tokom utakmice Poljska-Holandija, a to je sprečilo neke gledaoce da prate prvo poluvreme, saopštila je ta televizija. "Oko 15.00 poljska televizija je bila meta napada svoje IP adrese", rekao je direktor TVP Sport Jakub Kviatkovski. Napad je potpuno blokirao sajt TVP Sport do početka drugog poluvremena.

20.02 - Francuski selektor upozorio na intenzitet Austrije

Austrija igra sa velikim intenzitetom i vrši pritisak, upozorio je večeras selektor francuske fudbalske reprezentacije Didije Dešan pre sutrašnje utakmice prvog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj. "Gledao sam gotovo ceo meč naših budućih protivnika (Holandija-Poljska 2:1). Postojao je veoma visok intenzitet, a austrijski tim ima tu snagu, veliki intenzitet i pritisak", rekao je Dešan.

19.55 - REMI SLOVENIJE I DANSKE!

Fudbaleri Slovenije i Danske odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u prvom meu Grupe C Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Više o ovom meču pročitajte na OVOM LINKU.

19.42 - Đanijev šou ispred stadiona!

19.22 - Kuman: Moramo da budemo efikasniji

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Ronald Kuman rekao je danas da je njegova ekipa trebalo ubedljivije da vodi na poluvremenu protiv Poljske na Evropskom prvenstvu i da će u narednoj utakmici protiv Francuske morati da bude efikasnija."Trebalo je da vodimo 4:1 na kraju prvog poluvremena, ali to je bila naša greška, nismo uspeli da postignemo gol. Poljaci su umalo postigli i drugi gol, ali imali smo sreće, na kraju smo uspeli da postignemo golove", rekao je Kuman na konferenciji za novinare posle utakmice.

19.16 - Za Ukrajince prva utakmica na EP biće emotivna

Prva utakmica Ukrajine na Evropskog fudbalskom prvenstvu u Nemačkoj koja je sutra na programu protiv Rumunije biće za njihovog selektora "očigledno emotivna utakmica" daleko od obične za zemlju koja je u ratu od februara 2022. godine. "Teško je biti ovde kada čujete vesti od kuće. U našoj zemlji je rat! A kada se probudimo ujutro, pitamo se kako je prošlo za našu porodicu ili za naše prijatelje", rekao je novinarima centralni defanzivac Bornmuta u Engleskoj, ukrajinski igrač Ilija Zabarnji.

18.57 - UEFA sprema kaznu za Albance!

18.45 - Odvratan gest Kumana!

18.38 - Mbape: Mislim da neću učestvovati na OI

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape definitivno je zatvorio vrata za učešće na Olimpijskim igrama (OI) u Parizu, rekavši da njegov budući klub Real Madrid ima jasan stav o tome. "Stav mog kluba (Real Madrid) je vrlo jasan, mislim da neću učestvovati na OI", rekao je Mbape. On je u istoj izjavi indirektno pomenuo i predstojeće, vanredne parlamentarne izbore u Francuskoj.

18.00 - Veghorst: Sada idemo po titulu

Fudbaler Holandije Vut Veghorst izjavio je posle pobede nad Poljskomda je uvek važno doći do pobede na otvaranju prvenstva. Veghorst se upisao u strelce samo dva minuta i 18 sekundi od trenutka kada je kao zamena ušao u igru. "Tako je važno doći do pobede u prvoj utakmici, a za mene lično ovo je scenario iz snova. Vidio sam da lopta dolazi i osetio sam trenutak. Sada nam je cilj otići sa trofejem iz Nemačke", izjavio je Veghorst.

17.44 - AFP: Za EP potreban je Mbape u potpunoj formi

Kilijan Mbape namerava da francuska fudbalska reprezentacija bude prvak Evrope na tekućem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pre nego što ode u Real Madrid, posle haotične sezone u Pari Sen Žermenu i fizičkih problema tokom priprema. U kakvom će fizičkom i psihičkom stanju 25-godišnji Mbape početi takmičenje protiv Austrije u ponedeljak u Diseldorfu? To pitanje proganja trenera Didijea Dešana i njegov štab koji bolje od ikoga zna kakav uticaj i težinu ima Mbape, kapiten tima u nastupu vicešampiona sveta. Ako Francuzi žele da osvoje treću titulu prvaka Evrope (posle 1984. i 2000.), biće im potreban jedan "veliki Mbape", ocenila je agencija Frans pres.

profimedia0880900402.jpg
Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

16.54 - DŽOKER DONEO HOLANDIJI POBEDU NAD POLJSKOM

Fudbaleri Holandije su trijumfalno startovali na Evropskom prvenstvu pošto su u prvom meču trećeg dana šampionata bili bolji od Poljske rezultatom 2:1 (1:1). Više o tome pročitajte na OVOM LINKU.

16.11 - Dalić zamerio napadaču: Petković nije trebalo da puca penal

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da Bruno Petković nije trebalo da izvede penal protiv Španije i dodao da se zna hijerarhija u ekipi. "Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da puca, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspeli rešiti, postoji hijerarhija u ekipi i on nije trebalo da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti. Trebao je šutirati Ivan Perišić ili Lovro Majer", rekao je Dalić na konferenciji za medije.

profimedia0881916310.jpg
Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn / imago sportfotodienst / Profimedia

15:52 - "Ko da mi otme iz moje duše Kosovo..."

15:45 - Pogledajte kadrove iz fan zone Srbije

Nemanja Nikolić UZBUDLJIV TREĆI DAN EVROPSKOG PRVENSTVA: Hrabra Srbija izgubila od Engleske, remi Danske i Slovenije, Holandija pobedila Poljsku

15:40 - Prelepe scene u Gelzenkirhenu

15:27 - Posebna podrška za Orlove

15:05 - Nekadašnji reprezentativac Srbije veruje u uspeh protiv Engleske

14:50 - Uznemirujući snimak drame u Hamburgu

Naoružani napadač pretio policiji, začuli se se hici, a onda je završio na ulici.

14:36 - Baja Mali Knindža u Gelzenkirhenu

14:27 - Planetarno popularna pesma među navijačima u fan zoni Srbije

14:03 - Srpsko kolo u centru Gelzenkirhena!

13:55 - Dirljiv prizor u Nemačkoj

Siniša Mihajlović je bio omiljeni igrač ovog navijača Srbije, a dres je ujedno i sećanje na dedu.

13:46 - Šou navijača Srbije u centru Gelzenkirhena!

Nemanja Nikolić UZBUDLJIV TREĆI DAN EVROPSKOG PRVENSTVA: Hrabra Srbija izgubila od Engleske, remi Danske i Slovenije, Holandija pobedila Poljsku

13:35 - Žestoka provokacija Engleza

Gelzenkirhenom danas odzvanja strogo zabranjena pesma - 10 nemačkih bombardera! Žestoka provokacija na račun domaćina, koji je najavio žestoke kazne za one koji je budu pevali.

13.15 - Drama u Hamburgu

Nemačka policija je pucala na čoveka sa sekirom u blizini fan zone tokom kortea holandskih navijača.

Četiri glasna pucnja odjeknula su u blizini Reperbana u Hamburgu, gde su se okupljali navijači iz Holandije i Poljske pred današnju utakmicu.

12:58 - Srpkinja je mene majka rodila!

Sjajna atmosfera u centru Gelzenkirhena gde je smeštena Fan zona Srbije.

Nemanja Nikolić UZBUDLJIV TREĆI DAN EVROPSKOG PRVENSTVA: Hrabra Srbija izgubila od Engleske, remi Danske i Slovenije, Holandija pobedila Poljsku

12:40 - Milan Tarot završio u engleskim medijima

Srpski "vidovnjak" je rekao da će navijači Engleske biti svedoci festivala golova tokom celog Eura - sa kapitenom Harijem Kejnom koji će osvojiti zlatnu kopačku na prvenstvu.

12:35 - Prelepe scene iz fan zone srpskih navijača!

12:25 - Srbi oduzeli zastave Englezima

Sudeći prema informacijama i fotografijama do sukoba je došlo veče pre utakmice, a navodno, zastave su engleskim navijačima oduzele pristalice Crvene zvezde i Borca iz Banjaluke.

12:05 - Počelo okupljanje navijača ispred Fan zone Srbije!

screenshot-19.jpg
Miloš Bjelinić 
foto: Miloš Bjelinić

11:45 - Zabranjene zastave "Kosovo je Srbije"!

Fudbalski savez Srbije je uputio novo obaveštenje navijačima Srbije koji čitaju o zabranama, dok neki drugi navijači mogu da rade šta god požele.

11:35 - Navijači Srbije krenuli su ka fan zoni u Gelzenkirhenu

navijaci.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

11:30 - Legendarni engleski fudbaler skeptičan

Pogledajte kako je Geri Nevil govorio pred utakmicu protiv Srbije.

11:15 - Na koga će Englezi obratiti pažnju?

Na dan velike utakmice vodeća engleska medijska kuća objavila je tekst u kojoj je napravila prostor za petoricu srpskih fudbalera.

10:50 - Nova provokacija Albanaca

Sramna scena u Dortmundu! Na društvenim mrežama pojavio se snimak jednog navijača Albanije kako skida zastavu Srbije.

10:40 - Sautgejt spremio tešku artiljeriju!

Engleski mediji otkrivaju u kom sastavu će "Gordi Albion" izaći na crtu reprezentaciji Srbije.

Selektor Geret Sautgejt spremio je izuzetno ofanzivnu postavu.

10:15 - Sramne scene viđene su na utakmici između Italije i Albanije

Provokacije, dvoglavi orlovi, simboli UČK i uvredljiva skandiranja viđena su i čula su se pre početka utakmice u Dortmundu, ali ko bi mogao da očekuje ovakve prizore na tribinama tokom utakmice Evropskog prvenstva?

09:40 - Kakve su šanse Srbije (ANKETA)

Mogu li Orlovi da naprave senzaciju večeras u Gelzenkirhenu? Šta vi mislite?!

09.10 - Englezi apsolutni favoriti!

Prema proceni kladionica "Gordi Albion" je apsolutni favorit na meču protiv Srbije.

Naime, bukmejkeri Piksijevoj četi daju minimalne šanse protiv jednog od favorita za osvajanje Eura.

Kvota da Orlovi pobeđuju u ovom meču je 8.10, dok je za Engleze to 1.50.

08:40 - Hrvati teško podneli debakl!

Reakcija jednog ogorčenog navijača Hrvatske postala je hit na društvenim mrežama.

Nakon ubedljivog poraza protiv Španije, navijač Vatrenih izneo je TV iz kuće i razbio ga u paramparčad!

08:20 - Danas igra Srbija!

Fudbalska reprezentacija Srbije utakmicom protiv Engleske danas počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.Meč prvog kola Grupe C između Srbije i Engleske igra se od 21.00 u Gelzenkirhenu.

To će biti prva utakmica nacionalnog tima na evropskim prvenstvima posle 24 godine, odnosno posle Evropskog prvenstva u Holandiji 2000. godine.

"Startujemo protiv jednog od favorita, ali radili smo mnogo da se pripremimo najbolje što možemo. Mislim da je ekipa spremna za izazov... Uveren sam da smo u fizičkom i taktičkom smislu spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska", rekao je juče selektor Srbije Dragan Stojković.

08.00 - Vesti koje su obeležile prethodni dan Evropskog prvenstva možete pogledati na OVOM LINKU.

Kurir sport

Kurir TV Albanski navijači uzvukuju UČK u Dortmundu