MIHA MU JE ČESTITAO NA DEBIJU, A ONDA... Nepoznata anegdota igrača koji će menjati Kostića: Ovo se dešava "jednom u 100 godina"
Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

hit

MIHA MU JE ČESTITAO NA DEBIJU, A ONDA... Nepoznata anegdota igrača koji će menjati Kostića: Ovo se dešava "jednom u 100 godina"

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj porazom od Engleske (1:0), ali je bilo i pozitivnih stvari u igri nacionalnog tima. Deo njih na teren je doneo Filip Mladenović, koji je u finišu prvog dela meča zamenio povređenog Filipa Kostića i tokom drugog dela meča ozbiljno namučio desnu stranu engleske odbrane.

U intervjuu za Jutjub nalog Fudbalskgo saveza Srbije nekadašnji levi bek Crvene zvezde pričao je o tom meču, ali i otkrio jednu anegdotu koju ljubitelji fudbala u Srbiji verovatno nisu znali. Prisetio se 2012. godine, kada je selektor Srbije bio legendarni Siniša Mihajlović, a on sa nepunom 21 godinom trebalo da debituje na prijateljskom meču protiv Španije.

"Sećam se, ostalo mi je urezano prvo okupljano pod vođstvom tada novog selektora Siniše Mihajlovića. Imali smo tada tri prijateljske utakmice: Španiju, Francusku i Švedsku. Sećam se da je trebalo da debitujem protiv Španije, čekao sam pored aut-linije da uđem u igru. Možda je bio 86. ili 87. minut. Čestitali su mi tadašnji tim menadžer, pa čak i Siniša, na tom debiju za reprezentaciju. Imao sam 20 godina, još sam bio u Zvezdi... I lopta ne izađe u aut", priseća se 12 godina kasnije Filip Mladenović.

Srbija Engleska, Serbia England, Fudbalski savez Srbije, Fudbalska reprezentacija Srbije, EURO 2024, Filip Mladenović
foto: Nemanja Nikolić

Filip je čekao i čekao, ali je na teren mogao da kroči tek nekoliko dana kasnije... "Ne bude nijedan prekid za šest-sedam minuta! Ja ne uspem da debitujem protiv Španije. Znao sam posle toga da ću početi utakmicu protiv Francuske, oni su bili top ekipa, sa top igračima. Kod Siniše smo igrali sličan sistem kao sad, bio sam i gore i dole. Na poluvremenu sam ušao da se umijem i video sam da sam ceo crven. Pitao sam se da li sam dobio temperaturu od svog tog adrenalina. Prelepo iskustvo, a kada pogledam unazad mogu da budem zadovoljan učinjenim u reprezentaciji. Posebno sa ova dva velika takmičenja, to je kruna akrijere svakgo od nas, da predstavlja državu na velikim takmičenjima. Sad ovo Evropsko prvenstvo posle 24 godine, mnogi igrači nažalost nisu imali tu priliku", zaključio je Mladenović.

Od debija do danas Mladenović je odigrao 32 meča za seniorsku reprezentaciju Srbije, uz postignut gol protiv Rusije u Ligi naciija (5:0), kada je upisao i dve asistencije. Filip Mladenović je debitovao 2012. godine, povremeno igrao za reprezentaciju tokom 2016, a od 2019. je standardan u nacionalnom timu. Bio je deo tima na Svetskom prvenstvu u Kataru, a sada bi mogao da bude i jedina opcija selektora Stojkovića u Nemačkoj, zbog povrede Filipa Kostića.

Kurir Sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:20

Piksi se pojavio četiri minuta posle početka treninga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track