ČARAPANI BEZ PETORICE NA STARTU PRIPREMA: Jedan od šestorice precrtanih ipak ostaje pod Bagdalom
Foto: Fk. Napredak

TRANSFER PIJACA

ČARAPANI BEZ PETORICE NA STARTU PRIPREMA: Jedan od šestorice precrtanih ipak ostaje pod Bagdalom

Fudbal -

Ne tako davno, pred početak plej-ofa Mozzart Bet Superlige, odjeknula je fudbalskom Srbijom vest da je Napredak nasred sezone praktično izbrisao šest imena iz sastava, a u pitanju su bili igrači kojima je isticao ugovor i koji u tom trenutku nisu želeli nastavak saradnje sa kruševačkim klubom.

Ipak, nešto više od mesec dana kasnije izvesno je da će jedan od njih ipak ostati u Napretku, s obzirom na to da je levi bek, Nikola Vukajlović, dogovorio produžetak ugovora sa Čarapanima. Ozvaničenje bi trebalo da se dogodi sutra, a potpis donosi vernost defanzivca klubu kraj Rasine na još godinu plus godinu dana. Tako se Vukajlović pridružio dvojcu koji je još tokom sezone stavio paraf na novi ugovor sa Napretkom, a u pitanju su vezista Saša Marjanović i golman Vladimir Savić.

Jasno je da su Napredak napustili Uroš Ljubomirac, kapiten tima, koji je prešao u lučansku Mladost, kao i Stefan Jovanović, koji je novo pojačanje TSC - a. U potrazi za novim klubom nalaze se Ognjen Mršić, Lazar Zličić i Đorđe Jovanović, a sigurno je kruševački superligaš ostao i bez Andrije Majdevca, koji se vraća u Debrecin nakon pozajmice.

Napredak je juče krenuo sa pripremama za novu sezonu bez dva dosadašnja standardna beka, ali, za razliku od Jovanovića, Vukajlović će ipak nastaviti svoju misiju pod Bagdalom, u dresu u kojem je već dve sezone prvotimac. Odbrambeni fudbaler prve igračke korake je napravio u BSK Borči, a školovao se i u Partizanu, da bi preko Brodarca i Proletera stigao do češkog Plzena. Potom je u Srbiji još nosio dresove Dinama iz Vranja, Zemuna, Novog Pazara i Inđije, iz koje je i stigaou Kruševac. Jednu polusezonu proveo je i u Budućnosti iz Podgorice.

Ž. M. / Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track