HRVATSKA NEMA PRAVO NA GREŠKU: Dalić najavio promene u sastavu za utakmicu protiv Albanije na EP
Foto: MATHIAS BERGELD / Bildbyran Photo Agency / Profimedia

euro 2024

HRVATSKA NEMA PRAVO NA GREŠKU: Dalić najavio promene u sastavu za utakmicu protiv Albanije na EP

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić najavio je danas promene u sastavu za predstojeću utakmicu protiv Albanije i rekao da protivnik njegove ekipe u drugom kolu Evropskog prvenstva zaslužuje poštovanje, kao što zaslužuje i njegov tim.

"Albanija nije kvalitetna kao Španija, ali zaslužuje poštovanje. Očekujemo tešku utakmicu, motivisanog protivnika. Znamo šta je naš cilj, bićemo ofanzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Biće promena u sastavu, ali o tome ćemo odlučiti večeras i sutra", rekao je Dalić novinarima u Hamburgu, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske igraju u sredu od 15 časova protiv Albanije u Hamburgu, utakmicu drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu. Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Španije 0:3, a Albanija od branioca trofeja Italije 1:2.

"Znali smo da će biti važna utakmica, kako bismo prošli grupu. Pozitivni smo, nismo ;obeshrabreni iako smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. ;Pripremili smo se, sve smo obavili šta je trebalo. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica počne," dodao je hrvatski selektor.

Zlatko Dalić
foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle poraza od Španije i komentara o igri, Dalić je rekao da je njegova ekipa "uvek autsajder" i da zaslužuje više poštovanja.

"Nije bilo lepo izgubiti, međutim, uvek smo mi nekakvi autsajderi. Nikada nas nisu pratili na pravi način, iako smo osvojili tri medalje, samo je Francuska osvojila više. ;Hrvatska zaslužuje veći respekt. Osvojili smo tri medalje u šest godina, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vredimo", naveo je Dalić.

"Mladi smo i hrabri, to je dokaz da je 100.000 naših navijača stiglo u Berlin, naši rezultati pokazuju da vredimo više od onoga kako nas gledaju. Znam da je nakon poraza bilo dosta pesimizma, ali nadam se da ćemo ponovo biti pravi. Hrvatska vredi i mnogo smo bolji nego što se o tome govori", dodao je on.

Govoreći o predstojećoj utakmici, Dalić je rekao da će ključno biti strpljenje.

"Ne smemo ;izgubiti glavu i koncentraciju. ;Bilo bi lepo otvoriti utakmicu na najlepši način, ali ne smemo srljati, idemo na pobedu, ali važan nam je i bod. Bitno je strpljenje, agresivnost, pristup koji će nam garantovati da budemo konkurentni", naveo je Dalić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track