IZA KULISA EURO 2024 - NA TERENU VRHUNSKI FUDBAL, A VAN... BLAMIRANJU UEFA NEMA KRAJA: Ovde apsolutno ništa ne funkcioniše! NIŠTA!
Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

organizacija

IZA KULISA EURO 2024 - NA TERENU VRHUNSKI FUDBAL, A VAN... BLAMIRANJU UEFA NEMA KRAJA: Ovde apsolutno ništa ne funkcioniše! NIŠTA!

Fudbal -
EURO 2024, Specijalni dopisnici, Miloš Bjelinić, Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu su oduševljeni Evropskim prvenstvom i kvalitetom fudbala koji su im servirali majstori u kopačkama. Ovaj EURO 2024 ide ka zvanju jednog od boljih u istoriji.

Uživanje je gledati ovako ofanzivan fudbal! Kvalitet je iznad svih očekivanja. To je jedna strana medelje. Ona važnija. Sve ostalo, iza kamera, predstavlja potpuni fijasko UEFA i organizatora. Evropska fudbalska federacija podbacila je u skoro svim segmentima organizacije!

UEFA nije u stanju da realizuje najprostije moguće stvari. Najnovije primere imamo na pitanju izbora pozicija na stadionu za medije. Portal koji bi trebalo da bude predviđen za to - ne funkcioniše. Pa, tako protiv Engleske je pomenuti portal proradio čak 30 minuta posle roka i novinari iz Srbije imali su u opticaju 20 mesta u "golubarniku", sve ostalo bilo je popunjeno (od strane Engleza, gle čuda, to je verovatno ta jednakost koju propagira UEFA). Slično se desilo i sada pred izbor mesta za Sloveniju.

Ovo je samo jedna kap u moru sramote u režiji UEFA. Za dobijanje akreditacije za EP potrebno je da prođete višemesečni proces u kojem vam traže sve i svašta. Tu su poprilično revnosni, strogi i precizni sa rokovima. A, kada dođe njihov deo posla sledi rasulo i propast.

Primera radi: U Gelzenkirehnu smo imali izmišljeno mesto "121c". Za svako drugo mesto postoji obeležje na ulasku u taj sektor stadiona (npr: mesta 80-100, mesta 100-120). Pozicija 121 ne postoji! Ali postoji čuveno "sleganje ramenima" kada bilo kome iz organizacije ukažete na problem.

Da li će navijači odnete lepe utiske sa EURO? Pa, nismo baš sigurni. Dobre utakmice padaju u drugi plan, jer da bi oni došli na mečeve prolaze kroz pakao zvani: kašnjenje.

- Evo sedimo u vozu na stanici u Dortmundu već dva sata. Čekamo da se smiluje i krene za Minhen - obaveštava me drugar koji dolazi na meč Srbija - Slovenija. Tačnije, pokušava da dođe.

BONUS VIDEO:

00:20

Piksi se pojavio četiri minuta posle početka treninga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track