MITROVIĆ ZNA SVE KVALITETE SLOVENIJE: Imaju idividualni kvalitet, Šeško, Šporar su igrači opasni po gol
Foto: Nemanja Nikolić

EURO 2024

MITROVIĆ ZNA SVE KVALITETE SLOVENIJE: Imaju idividualni kvalitet, Šeško, Šporar su igrači opasni po gol

Fudbal -

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je u Minhenu da je najveći kvalitet Slovenije timska igra, ali da poseduju i individualni kvalitet.

"Najveći kvalitet Slovenije je timska igra. Protiv Danske su prilkazali dva različita poluvremena. Prvo defanzivnije, drugo ofanzivno… Imaju idividualni kvalitet, Šeško, Šporar su igrači opasni po gol. Timska igra i kompaktnost su im najveći kvaliteti", izjavio je Mitrović na konferenciji za novinare.

Srbija će sutra u Minhenu od 15 časova igrati protiv Slovenije u drugom kolu Evropskog prvenstva.

"Dva puta smo igali protiv Slovenije u Ligi nacija. Obe utakmice smo bili bolji. Okolnosti su drugačije. Ako dam gol i pobedimo, biće perfektatn dan, perfektana utakmica. Ali biće sjajno i ako ne dam gol, a pobedimo. Ali nema nepoznanica, dobro se poznajemo", dodao je Mitrović.

Srbija Engleska, Serbia England, FSS, Fudbalska reprezentacija Srbije, EURO 2024, Dušan Tadić, Filip Mladenović
foto: Nemanja Nikolić

Na konstataciju da je delovao veoma nervozno kada je izlazio iz igre protiv Engleske, Mitrović je rekao:

"Recite mi jednog igrača koji ne voli da je na terenu. To su utakmice za koje se živi. Kad ste igrač gledate sve iz svog ugla. Ali iz pozicije selektora je komplikovano. Bio sam nervozan, seo na klupu, ohladio glavu… Kad si igrač želiš da budeš deo takvih utamica".

Mitrović je rekao i da mu je drago da će na terenu biti zajedno sa kapitenom Dušanom Tadićem i dodao da njih dvojica mogu "da igraju zatvorenih očiju".

"Tadić na terenu olakšava mnogo stvari i meni i Vlahoviću i ostalim saigračima. Ali tu smo da izvršavamo zadatke koje dobijemo. Tim je ispred pojedinaca. Drago mi je da ćemo sutra biti na terenu zajedno", rekao je Mitrović.

Orlovi, trening, EURO 2024, Srbija, Dušan Tadić
foto: Nemanja Nikolić

Na pitanje ko će izvesti penala ako bude dosuđen za Srbiju, Mitrović je rekao da je to stvar internog dogovora na terenu, i da je Tadić do sada bio prvi izvođač.

"Ekipa je uvek bila na prvom mestu. Radim sve što se traži. Defanzivno, u igri bez lopte ili sa loptom. Protiv Engleza sam malo više učestvovao u igri, bio van šesnaesterca. Moraš da se adaptiraš i radiš najbolje za ekipu. Voleo bih da držimo loptu 90 minuta i da ne izlazimo iz šeansesterca", rekao je Mitrović.

(Beta)

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track