ČUJEM DA SRBI NE MOGU DA NAĐU SLOVENIJU NI NA GUGLU! Šok izjava čuvenog Slovenca: Ne misle ništa dobro, ali to je njihov PROBLEM!
Foto: Saša Pavlić

euro 2024

ČUJEM DA SRBI NE MOGU DA NAĐU SLOVENIJU NI NA GUGLU! Šok izjava čuvenog Slovenca: Ne misle ništa dobro, ali to je njihov PROBLEM!

Fudbal -

Srbija i Slovenija danas od 15 časova igraju utakmicu drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Pred utakmicu koja će bez sumnje biti ključna u borbi za plasman u osminu finala oglasio se bivši fudbaler Crvene zvezde, Slovenac Nejc Pečnik.

On smatra da Srbi potcenjivački gledaju na Slovence.

"Čak i ako Srbija bude na 100 odsto neće im biti lako protiv Slovenija. Mislim da su šanse 50:50 u ovom meču. Ali ako Srbi kažu, kako ja čujem, da ni na Guglu ne mogu da nađu Sloveniju, oni verovatno ne misle ništa dobro. Ipak to je njihov problem", rekao je Pečnik za "Nogomaniju".

Očekuje nešto defanzivniju Sloveniju Pečnik i ističe da je snaga Slovenije u kontranapadu.

"Ovo će biti derbi i znamo šta ovaj meč nosi. Pobedniku se otvaraju vrata osmine finala. Slovenija neće biti uplašena ovog meča i Srbija možda bude i kalkulisala. Oni veruju da su bolji od nas. Slovenija ima problema da diktira tempo igre, ali može da bude opasna, pogotovo kada uzme loptu. Čerin i Stojanović znaju da povuku, Šporar i naravno Šeško takođe", rekao je on.

Nejc Pečnik
foto: Sasa Pavlic

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde bio je deo tima Slovenije koji je igrao na Svetskom prvenstvu 2010. godine i tada je njegov tim odigrao odlično, a takođe je selektor bio Matjaž Kek. Sada on vidi nešto što je tada video u ovoj ekipi.

"Utisci sa ovog meča su pozitivni, pogotovo iz drugog poluvremena. Možda smo zaslužili i malo više. Krenuli smo meko, oni su nas kaznili, ali kada su nam dali gol odsekli smo im noge. Možete da vidite da su momci samopouzdani i da rade zajedno. Jasno je ko su lideri ovog tima, slična je priča kao naša 2010. godine. Sistem je takođe sličan. Bitno je da su igrači povezani, zato su došli na Evropsko prvenstvo. Verujem da mogu da prođu grupu, držim im palčeve", istakao je Pečnik.

Benjamin Šeško
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Na kraju su ga pitali da uporedi dva mlada hit napadača u Evropi - Benjamina Šeška sa jedne i Dušana Vlahovića sa druge strane.

"Obojica su odlični napadači, ali mi se Benjamin Šeško sviđa više. Ima nos za gol, ima ubilački instinkt, zaista je moderan napadač", smatra Pečnik.

Kurir sport/J.M/Mondo

00:16

Novi skandal na EURO 2024 zastava tzv Kosova ispred stadiona na kom igra Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track