SVI U NAPAD! Slovenci moraju pasti pred Tadićem, Mitrovićem i Vlahovićem!
Foto: Nemanja Nikolić

SVI U NAPAD!

SVI U NAPAD! Slovenci moraju pasti pred Tadićem, Mitrovićem i Vlahovićem!

Fudbal -

Više od trideset hiljada navijača Srbije biće danas na Alijanc areni u Minhenu - oni i još mnogo više njih kraj malih ekrana žele samo jedno, a to je da četa Dragana Stojkovića pobedi Slovence.

Rival nije naivan, biće to težak meč, možda i teži od onog uvodnog protiv Engleske, ali "orlovima" nema druge. Ukoliko žele među 16 najboljih, Slovenci moraju pasti!

- Možete da očekujete Tadića u startnoj postavi - konkretno je odgovorio Stojković na novinarsko pitanje i tako praktično stavio tačku na slučaj koji je prethodnih dana uznemirio sportsku javnost.

- Ništa se specijalno nije desilo, rekao je šta je rekao, izvinio se i idemo dalje! - objasnio je on.

Orlovi, trening, EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

Što se tiče današnjeg rivala, imao je šta da kaže:

- Optimista sam, zašto ne bih bio? Verujemo u naš tim i naš fudbal, učinićemo sve da pobedimo Sloveniju, to je naš cilj! Biće dobra utakmica, to je sigurno. Atmosfera takođe. Biće mnogo Slovenaca i Srba, verujemo da će posle utakmice zajedno otići na pivo. Pa ko pobedi, neka ga plati! Ko god misli da je Slovenija lak protivnik, taj se vara. Nismo favoriti! Matijaž Kek je odličan trener, igrači su odlični! Ekipa su koja svakom može da napravi problem. Moramo da budemo pametni i da ih nadigramo.

Od Mitrovića se očekuje da konačno zatrese mrežu, zapravo nije ni važno, može to da uradi bilo ko, samo da se osvoje tri boda.

- Svaka ekipa ima vrline i mane. Nema tu mnogo šta da se krije, u današnjem fudbalu se sve zna ko igra i šta igra. Pokušaćemo da iskoristimo sve mane Slovenaca. Ovo su utakmice za koje se živi, dobar protivnik, pun stadion... Utakmice koje pišu istoriju! - rekao je Aleksandar Mitrović.

Mitar: S Tadićem se razumem zatvorenih očiju

Da li je razlog nervoze na vašem licu to što niste igrali sa Tadićem, bilo je pitanje za Mitrovića.

Orlovi, trening, EURO 2024, Srbija, Dušan Tadić
foto: Nemanja Nikolić

- Nervoze... Kao što smo rekli, selektor je tu da donosi odluke, kada ste igrač, reagujete emotivno. Kada si igrač, želiš da budeš na terenu, da budeš deo utakmice. Što se tiče Duće, mi se razumemo i zatvorenih očiju. Sigurno da kada je on na terenu, to olakšava mnogo stvari i meni i Vlahoviću. Mi smo tu da izvršavamo zadatke koje selektor postavi. Drago mi je što će Tadić početi meč. Ko god da istrči na teren, daće maksimum.

Provocirao ispred Alijanc arene

Novi žestok skandal i provokacija. Ispred stadiona na kom Srbija igra meč drugog kola Eura protiv Slovenije uočen je huligan u dresu Albanije kako maše zastavom lažne države Kosovo.

Albanija, EURO 2024
foto: Nemanja Nikolić

Ovo je još jedna u nizu sramotnih scena albanskih navijača, koji su već dospeli u centar pažnje javnosti zbog pokazivanja dvoglavog orla, simbola takozvane "velike Albanije".

Bonus video:

00:32

Forma je prolazna, klasa je večna: Piksi pokazao umeće na treningu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track