SRBIN U DRESU SLOVENIJE SPUSTIO LOPTU: Igrao je za Dinamo iz Zagreba, a nedavno je rekao da ga lože provokacije iz Srbije!
Foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

smirio se

SRBIN U DRESU SLOVENIJE SPUSTIO LOPTU: Igrao je za Dinamo iz Zagreba, a nedavno je rekao da ga lože provokacije iz Srbije!

Fudbal -

Petar Stojanović, odbrambeni fudbaler reprezentacije Slovenije, poreklom Srbin, krajem maja digao je tenziju izjavom da ga "lože provokacije iz Srbije".

Petar Stojanović
foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Pred današnju utakmicu dve reprezentacije u Minhenu (15.00) na Evropskom prvenstvu, Petar Stojanović je malo ublažio svoj stav, tvrdeći da njegove izjave nisu baš najbolje prenete.

U razgovoru za portal "Nogomania" slovenački reprezentativac Petar Stojanović je istakao da uživa u provokacijama koje stižu iz Srbije. Naglasivši da to kod njega izaziva dodatnu motivaciju. Pred utakmicu dobio je pitanje da objasnio svoje provokativne izjave.

- Neki mediji nisu dobro preneli moje reči. Izjavom nisam ciljao na srpske igrače, već na određene medije u Srbiji koji su o nama pisali u negativnom kontekstu. Mislim da to nije bitno. Sada je važan fokus na utakmicu - rekao je Stojanović.

Petar Stojanović
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Govorio je rođeni Ljubljančanin sa uvažavanjem o reprezentaciji Srbije.

- Srbija ima veoma dobre igrače, to je dobar tim. Mislim da nas očekuje fenomenalna utakmica. Na terenu i van njega, na tribinama, napolju, na ulicama. Čuo sam da će doći mnogo navijača! Biće mnogo emocija, ali moramo da ih sakrijemo. Mi moramo da ih pokažemo tek posle utakmice, pozivam navijače da ostanu u sportskom duhu i budu ponosni - poručio je desni bek Slovenije.

Petar Stojanović (28) nosio je dres Dinama iz Zagreba pet ipo godina, kada je iz Maribora stigao u transferu vrednom 2.000.000 evra. Prošlu sezonu završio je igrajući u Sampdoriji i trenutno je slobodan igrač u potražnji za novim klubom.

Kurir sport/Nogomania

00:39

Prognoza navijača za utakmicu Slovenija - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track