CRVENA ZVEZDA NE KRIJE! ŽELI SINA LANETA JOVANOVIĆA: Jedan od najvećih bisera srpskog fudbala na putu za Marakanu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

ima dima

CRVENA ZVEZDA NE KRIJE! ŽELI SINA LANETA JOVANOVIĆA: Jedan od najvećih bisera srpskog fudbala na putu za Marakanu!

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odavno je rekao da će crveno-beli učiniti sve, da na Marakani igraju najtalentovaniji srpski fudbaleri.

Zvezdan Terzić
foto: Zorana Jevtić

Crvena zvezda ima omladinsku školu koja je prava fabrika budućih asova. Međutim, pored toga što sami proizvoide fudbalere za prvi tim, u Ljutice Bogdana pomno prate i sve mlade igrače koji nisu pod njihovim radarom. Tako je zimus za 2.000.000 evra doveden Uroš Sremčević iz lučanske Mladosti.

Ovog leta, uprava Crvene zvezde ima želju da na Marakani okupi sve najbolje perspektivne fudbalere. Sa Čukaričkim se vode pregovori oko Igora Miladinovića i Mihajla Cvetkovića.

Lazar Jovanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kuriru je iz kluba potvrđeno da Crvena zvezda pomno prati i dešavanja na relaciji Vojvodina - Lazar Jovanović (17). Na naše pitanje, kakva je situacija sa mladim fudbalerom, dobili smo kratak odgovor, koji obećava:

- Ima dima!

Nije tajna da Crvena zvezda želi mladog fudbalera i najstarijeg od trojice sinova Milana Laneta Jovanovića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije. Lazar Jovanović mogao bi da u narednim danima stigne u Ljutice Bogdana 1A uz minimalno obeštećenje (oko 28.000 evra), te da potpiše trogodišnji ugovor.

Naime, njegovi agenti tvrde da će raskinuti ugovor sa Vojvodinom, pošto nisu ispunjeni akti iz ugovora, a po kojima je Jovanović morao da odigra 15 utakmica u domaćem prvenstvu, odnosno 60 minuta po meču. Mladi fudbaler prošle sezone odigrao je 12 utakmica u Superligi i sve je počeo sa klupe.

Lazar Jovanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Crvena zvezda je prošlog leta iz Vojvodine dovela Uroša Kabića, koji je zimus otišao u Torino na pozajmicu, ali se ovog leta vratio na Marakanu. Samo šest meseci ranije pokušali su crveno-beli da privole još jednog fudbalskog bisera iz Novog Sada Jovana Miloševića da dođe u Beograd. Mladi napadač bio je sa roditeljima na Marakani, ali je kasnije ipak odlučio da ode u Štutgart, koji ga je poslao potom na pozajmicu u Sankt Galen.

Kurir sport

00:11

Delije koreografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track