KLUB OSUDIO DIVLJANJE ALBANSKOG FUDBALERA I VREĐANJE SRBA NA EURO: Polako se steže obruč, provokator je zreo za diskvalifikaciju!
Foto: Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

uefa na potezu

KLUB OSUDIO DIVLJANJE ALBANSKOG FUDBALERA I VREĐANJE SRBA NA EURO: Polako se steže obruč, provokator je zreo za diskvalifikaciju!

Fudbal -

Rubin iz Kazanja osudio je vandalski čin svog fudbalera i člana reprezentacije Albanije Mirlinda Dakua na Evropskom prvenstvu.

Mirlind Daku
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalski reprezentativac Albanije Mirlind Daku je posle utakmice sa Hrvatskom (2:2) uzeo megafon i poveo prostačko navijanje i vređanje protiv Srbije, ali i Severne Makedonije.

Zbog toga je fudbalski klub Rubin osudio Dakuov čin zbog kojeg je reprezentacija Srbije zatražila oštru kaznu od strane UEFA. Isto je uradio i FS Makedonije.

„Naš klub ne podržava nikakve uvredljive akcije ili gestove. Igrač je bio na raspolaganju reprezentaciji, ali, naravno, žalimo što je došlo do takve situacije. Što se tiče sankcija protiv igrača, to je u nadležnosti UEFA“, citira RIA Novosti pres-službu kluba iz Kazanja.

Posle utakmice Hrvatska - Albanija, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović uputio je pismo generalnom sekretaru UEFA Teodoru Teodoridisu tražeći od njega da preduzme mere u vezi sa incidentom. Kasnije je Šurbatović obrazložio da je Srbija spreman i da se zbog toga povuče sa Evropskog prvenstva, u znak protesta.

Mirlind Daku rođen je u Srbiji, na Kosovu i Metohiji, u mestu Gnjilane. Igrao je u Sloveniji i Hrvatskoj, a od prošle sezone je u Rusiji. Zanimljivo, prošle sezone delio je u Rubinu svlačionicu sa četvoricom srpskih fudbalera - Lazarom Ranđelovićem, Nikolom Čumićem, Urošem Drezgićem i Bogdanom Jočićem.

Kurir sport/Sport24.ru

00:22

Navijaci Srbije i Slovenije zajedno ulaze na stadion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track