"JOVIĆ SE VRAĆA U FORMU, FALILA JE AGRESIVNOST NA SREDINI TERENA!" Analitičari: Utakmica protiv Danaca će biti najvažnija do sada
Foto: Nemanja Nikolić

kurir televizija

"JOVIĆ SE VRAĆA U FORMU, FALILA JE AGRESIVNOST NA SREDINI TERENA!" Analitičari: Utakmica protiv Danaca će biti najvažnija do sada

Fudbal -

Poražavajuće je bilo gledati utakmicu između Hrvatske i Albanije na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Navijači sa tribina su u jedan glas skandirali “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”. Uz krvožedne povike vijorile su se zastave terorističke organizacije UČK.

Fudbalski savez Srbije odmah je reagovao i zahtevao od UEFA da preduzme sankcije, po cenu da Srbija ne nastavi da igra na prvenstvu. “Ne želimo da se politizuje prvenstvo. Želim da zahvalim našim navijačima. I mi smo kažnjeni zbog izolovanih slučajeva. Naša publika je bila bolja od ostalih. Kažnjeni smo zbog jednog čoveka, pojedinca, mi smo tražili da se individualizuje odgovornost. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda," rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

EURO 2024, Srbija, Slovenija, Strahinja Pavlović
foto: Nemanja Nikolić

Gosti emisije "Usijanje" bili su Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose, novinar Dejan Anđus i politički analitičar Dejan Vuk Stanković. Svi su se složili da je reakcija navijača bila neprihvatljiva i da su mere koje je FSS preduzeo opravdane.

Dejan Anđus je bio prvi koji je dao svoje mišljenje.

- Ja sam zadovoljan i igrom i rezultatom. Slušam katastrofičare, slušam kritičare, glava me boli. Ne mogu da gledam na miru utakmicu, gledao sam u jednom kafiću. Tu je bilo više ženskih osoba koje su me nervirale, ali pošto su lepe, suzdržavao sam se. Kada je Luka Jović uvalio gol, morao sam da im objasnim nešto na moj način. U svakom slučaju mislim da smo igrali na maksimalnom nivou i da ne možemo bolje. Svakako je sada najvažnija predstojeća utakmica sa Danksom koju moramo da pobedimo - rekao je Anđus.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Dušan Janjić je dodao svoje mišljenje o navijačima i prevelikim očekivanjima.

- Dobro, ne verujem da smo nešto posebno u odnosu na druge. Generalno je to uvek problem kada imate prevelika očekivanja, bilo individualno, bilo kolektivno. Mislim da smo odigrali koliko smo mogli u datim okolnostima - rekao je Janjić.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Dejan Vuk Stanković je dao detaljnu analizu igre.

- Ovaj gol koji je postigao Luka Jović je dokaz da je on veliki talenat u fudbalu. Nažalost, ono što je radio u Ajntrahtu iz Frankfurta nije preneo na Real Madrid, ali sada se vraća u formu. Ima tu još igrača koji su iskočili kao zamene. Samarđić je odličan igrač, Birmančević isto. U prvom poluvremenu nam je falilo agresivnosti na sredini terena - rekao je Stanković.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Stanković je takođe istakao važnost taktike i prilagođavanja protivniku.

- Mitrović je imao prilike, ali smo primili gol na grešku, kao protiv Engleza. Ovo je takmičarski fudbal, i svaka greška se plaća. Važno je da pružimo podršku reprezentaciji i Piksiju, znajući da su ključne utakmice pred nama - zaključio je Stanković.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:09

Navijač uleteo na teren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track