AU, KAKVU SMO UTAKMICU GLEDALI... Ukrajina pobedila Slovačku nakon SPEKTAKULARNOG PREOKRETA, sada se sve zakomplikovalo u grupi E!
Foto: Daniela Porcelli/SPP/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

euro

AU, KAKVU SMO UTAKMICU GLEDALI... Ukrajina pobedila Slovačku nakon SPEKTAKULARNOG PREOKRETA, sada se sve zakomplikovalo u grupi E!

Fudbal -

Fudbaleri Ukrajine pobedili su Slovačku rezultatom 2:1 u utakmici drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Retko ko je očekivao da će Ukrajinci izgubiti od Rumunije u prvom kolu, pa ih je danas samo pobeda vraćala u igru. Za razliku od Ukrajine, Slovačka je briljirala u prvom kolu pošto je minimalnim rezultatom pobedila Belgiju i tako napravila najveću seznaciju na EURO.

Ipak, Slovaci nisu želeli tu da se zaustave, već su hteli danas da pobedom reše posao, odnosno obezbede plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Sa ogromnom željom su ušli u meč, agresivno su igrali od samog starta i bili su mnogo bolji rival u uvodnim minutima meča. Sjajno su igrali Slovaci, vršili su pritisak na protivnika, stvarali su šanse ali je sjajni Trubin bio jedini krivac što se rezultat do 17. minuta nije menjao.

A onda, usledio je hladan tuš za Ukrajince. Posle dodavanja iz auta, Haraslin je centrirao, a Šranc je preciznim udarcem matirao sjajnog golmana Ukrajine i potpuno zasluženo doveo svoj tim u vođstvo.

Igra se rasplamsala u Dizeldorfu, momci u žutim dresovima konačno su stali na loptu, zaigrali i svim silama pokušali da dođu do izjendačenja.

To je moglo da se desi u 34. minutu, kada je Timčik sjajnim udarcem pogodio stativu... Nastavili su se napadi Ukrajinaca, ali su Slovaci uspeli da odole svim iskušenjima i na poluvreme odu sa jednim golom prednosti.

Na isti način su Ukrajinci otvorili i drugo poluvreme, igrali su maksimalno ofanzivno i takva igra je urodila plodom u 54. minutu. Bila je to sjajna akcija Ukrajinaca, posle strpljivog napada Šaparenko je ostao sam u kaznenom prostoru Slovačke i rutinskim udarcem zatresao mrežu!

1 / 8 Foto: Daniela Porcelli/SPP/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od tog momenta igra se potpuno rasplamsala, i jedni i drugi su želeli da sa stadiona u Dizeldorfu odnesu ceo plen, ipak, za nijansu je veća želja bila kod fudbalera u žutim dresovima koji su uspeli da stignu do potpunog preokreta.

Pobedonosni gol za Ukrajince postigao je Jeremčuk u 80. minutu. Posle duge lopte, Dubravka je očajno odreagovao a Jeremčuk je bio pribran i na lukav način uspeo da proturi loptu u mrežu!

Sada se potpuno zakomplikovala situacija u grupi E, pošto Slovačka, Ukrajina i Rumunija imaju po tri boda, dok se na poslednjem mestu nalazi Belgija bez osvojenog boda.

Uživo,

Slovačka - Ukrajina: 1:2 (1:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade!

80. minut - GOOOOOL! Ukrajina vodi sa 2:1! Posle duge lopte, Dubravka je očajno odreagovao a Jeremčuk je bio pribran i na lukav način uspeo da proturi loptu u mrežu!

74. minut - Izgubili su Slovaci loptu, sevnula je kontra Ukrajine, Mudrik je dobio ne toliko sjajan pas da bi šutirao iz nezgodne situacije pa pogodio stativu!

66. minut - Hancko zbog povrede napušta igru, umesto njega na terenu je Obert!

Slovačka, Ukrajina, EURO 2024
foto: Profimedia

63. minut - Pritiskaju Ukrajinci i dalje, ne žele da se zadovolje samo jednim bodom.

54. minut - GOOOOOL! Ukrajina dolazi do izjendačenja! Bila je to sjajna akcija Ukrajinaca, posle strpljivog napada Šaparenko je ostao sam u kaznenom prostoru Slovačke i rutinskim udarcem zatresao mrežu!

51. minut - Mudrik je sjajno probio po levom boku, potom i centrirao, ali je to bila previsoka lopta za Dovbika.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Sudija je produžio prvo poluvreme za jedan minut!

43. minut - Izgubili su Ukrajinci loptu u opasnoj zoni, sevnula je kontra, Duda je šutirao sa nekih 20 metara ali Trubin ponovo fenomenalno brani!

Slovačka, Ukrajina, EURO 2024
foto: Profimedia

40. minut - Zaigrali su Ukrajinci, sve više i više pritskaju rivala ali Slovaci uspevaju da odole silnim napadima!

34. minut - Mogli su sada Ukrajinci da dođu do izjednačenja! Lep napad Ukrajinaca, onda je Timčuk je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta završila na stativi!

28. minut - Prva ozbiljnija prilika za momke u žutim dresovima! Mudrik je ušao u kazneni prostor rivala, sjajnim driplikom namestio sebi prostor za šut, ali je defanzivac Slovačke u poslednjem trenutku uklizao i izblokirao taj udarac!

24. minut - Deluje da Ukrajina ne može ništa da uradi na terenu, Slovaci se pitaju za apsolutno sve...

17. minut - GOOOOL! SLOVAČKA VODI 1:0! Šranc se upisao u strelce, njegov tim potpuno zasluženo vodi! Posle dodavanja iz auta, Haraslin je centrirao, a Šranc je ovog puta bio uspešniji i preciznim udarcem je matirao sjajnog golmana Ukrajine.

16. minut - Hancok je izveo slobodan udarac sa nekih 17 metara udaljenosti, gađao je golmanov ugao, ali je Trubin sjajno odbranio njegov udarac!

11. minut - Još jedna prilika za Slovačku, i to bolja od prethodne! Lopta je došla do Šaranca na drugoj stativi, snažno je opalio po lopti, ali je ponovo Trubin bio na visini zadatka!

10. miniut - Ovo je bila najbolja šansa na meču! Haraslin je sjajnim driblinzima izbacio čuvare iz igre, namestio je sebi prostor za šut, to je i uradio, ali pravo u Trubina!

6. minut - Slovačka bolja na početku utakmice, kontroliše posed i strpljivo čeka svoju šansu.

1. minut - Počela je utakmica, prvi sa centra kreću fudbaleri Slovačke!

Poznati sastavi za današnju utakmicu:

SLOVAČKA: Dubravka - Pekarik, Vavro, Škrinijar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Šaranc, Boženik, Haraslin.

UKRAJINA: Trubin - Timčik, Zabarnji, Matvijenko, Zončenko - Sudakov, Bražko, Šaparenko, Mudrik - Jarmolenko, Dovbik.

Direktan prenos omogućen je na kanalima RTS 1 i Arena sport Premium 1, dok vas sva dešavanja pre, za vreme i posle meča čekaju na lajv-blogu na portalu Kurir.rs.

Pravdu na ovom meču će deliti iskusni arbitar Majkl Oliver iz Engleske, dok će mu pomagati Stjuart Bart i Den Kuk.

Ukrajinci danas moraju da pobede ukoliko žele da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Retko ko je očekivao da će Ukrajinci izgubiti od Rumunije u prvom kolu, pa ih danas samo pobeda vraća u igru.

Za razliku od Ukrajine, Slovačka je briljirala u prvom kolu pošto je minimalnim rezultatom pobedila Belgiju.

Kurir sport

Bonus video:

00:29

Četiri sata pred otvranje EURO navijači ispred Alijanc Arene

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track