RASPAD! Englezi i Danci PREORALI teren u Frankfurtu: Pred meč Nemačke i Švajcarske glavna tema STANJE TRAVE na stadionu! (FOTO)
Foto: Jan Huebner / imago sportfotodienst / Profimedia

EURO 2024

RASPAD! Englezi i Danci PREORALI teren u Frankfurtu: Pred meč Nemačke i Švajcarske glavna tema STANJE TRAVE na stadionu! (FOTO)

Fudbal -

Stanje travnatog terena stadiona u Frankfurtu koji je bio pod velikim opterećenjem tokom utakmice Engleska-Danska (1-1), u centru je pažnje uoči utakmice Nemačke i Švajcarske u nedelju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Danska, Engleska, EURO 2024
foto: FRANK HEINEN/rscp-photo / imago sportfotodienst / Profimedia

Trava je na pojedinim mestima stadiona oštećena zbog oštre igre , a jedan od timova je saopštio da je, pored vrućine, stanje terena komplikovalo igru.

Evropska fudbalska unija (Uefa) je saopštila da postoji detaljan plan održavanja za rešavanje takvih problema i za poboljšanje kvaliteta terena za predstojeće utakmice.

Uefa je objasnila da su uoči Evropskog prvenstva nezavisni stručnjaci radili s timom koji je bio zadužen za teren u Frankfurtu ;da bi se obezbedili optimalni uslovi za igru.

Nemačka koja se plasirala u osminu finala zahvaljujući uspecima protiv Škotske (5:1) i Mađarske (2:0), u nedelju od 21.00 igra protiv Švajcarske u Frankfurtu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track