GOTOV JE! ŽESTOKA KAZNA ČEKA MUČKOG PROVOKATORA KOJI JE VREĐAO SRBE: Govor mržnje Albanca biće oštro sankcionisan!
Foto: Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

sve se vraća

GOTOV JE! ŽESTOKA KAZNA ČEKA MUČKOG PROVOKATORA KOJI JE VREĐAO SRBE: Govor mržnje Albanca biće oštro sankcionisan!

Fudbal -

Rubin će žestoko kazniti fudbalera Albanije Mirlinda Dakua zbog uvredljivog skandiranja na račun Srba i Makedonaca na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Mirlind Daku
foto: Justus Stegemann / imago sportfotodienst / Profimedia

Klub iz Rusije primeniće disciplinske i finansijske sankcije protiv Mirlinda Dakua, koji je sebi dozvolio da skandira uvrede na račun Srba i Makedonaca na EURO 2024. Ovo se navodi u saopštenju za javnost tima iz Kazanja.

Incident se dogodio 19. juna na utakmici Hrvatska - Albanija (2:2). Kako prenose mediji, hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice sa tribina uzvikivali „Ubij Srbina“. Napominje se da je zajedno sa navijačima napadač albanskog Rubina Daku skandirao uvredljive poruke preko megafona. Pesma je bila upućena Srbima i Makedoncima.

„Naš klub je svestan svoje odgovornosti za ono što se desilo. FK Rubin predstavlja multinacionalni tim i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi.

Po povratku u prostorije kluba fudbaleru će biti primenjene disciplinske i novčane sankcije. Takođe, biće obavljen razgovor sa igračem kako bi se izbegli ovakvi incidenti u budućnosti“ naveo je Rubin u saopštenju.

Mirlind Daku
foto: Printskrin/Instagram

Otac Mirlinda Dakua Fehmi Daku juče je pokušao da opravda svog tima u izjavi za ruske medije, rekavši da su fudbalera Albanije ponele emocije. Da je sve uradio nenamerno i da se nada da njegov sin neće biti diskvalifikovan sa EURO 2024, zbog govora mržnje, protivnom kodeksu na sportskim manifestacijama.

Klub i ruski mediji nisu naveli visinu novčane kazne koja čeka Mirlinda Dakua, ali se pretpostavlja da će biti žestoka. Pojedini Telegram kanali navode da će Albanac biti kažnjen u rasponu od jedne do tri mesečne plate, a navijači tog kluba mu poručuju da bi bilo bolje da posle EP promeni sredinu.

Kurir sport/Rubin-kazan.ru

00:11

Srpski navijači peckaju Slovence - Luka Dončić jedan je od nas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track