HEROJ SRBIJE OTKRIO ŠTA SE DOGODILO PRE GOLA SLOVENCIMA! Jović podelio svoju VELIKU TAJNU, evo kako je doneo SLAVLJE celoj naciji
Foto: EPA Anna Szilagyi

JUNAK

HEROJ SRBIJE OTKRIO ŠTA SE DOGODILO PRE GOLA SLOVENCIMA! Jović podelio svoju VELIKU TAJNU, evo kako je doneo SLAVLJE celoj naciji

Fudbal -

Strelac prvog i za sada jedinog gola za Srbiju na Evropskom prenstvu, Luka Jović, objasnio je kako je uspeo da zatrese mrežu Slovenaca.

U poslednjim sekundama utakmice na Alijanc areni, Jović je glavom savladao sjajnog Jana Oblaka nakon kornera koji je izveo Ivan Ilić. Tako je doneo Orlovima bod i ostavio ih u igri za plasman u nokaut fazu.

Heroj Srbije je govorio o situaciji iz završnice meča i otkrio kako mu je pomogao način razmišljanja koji inače primenjuje tokom svoje karijere.

- Ja sam u većini slučajeva niži od igrača rivala. Štoperi su po desetak centimetara viši od mene. Zato gledam da se izvučem na tu drugu stativu gde mogu da se izborim za poziciju. Tako je i bilo, kao i protiv Škota na Marakani u Beogradu. Mislim da je Mitar imao na glavi loptu, kada sam video da prolazi bio sam spreman. Treba čestitati i Iliću na asistenciji. Stvarno super centaršut. U poslednjem minutu utakmice jakog tempa, po vrućini i sparini, ostao je skoncentrisan da centrira. Svaka čast. Video sam i Rajka (golman Predrag Rajković), tamo je napao prvu stativu. Da odvuče pažnju, možda je i to pomoglo. - rekao je Jović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Burno je proslavio pogodak, a neposredno pre gola je dobio žuti karton zbog temperamentne reakcije nakon što je fauliran na sredini terena.

- Inače sam povučen, miran, teško se iznerviram, a tokom te utakmice sa Slovenijom jesam se iznervirao. Bilo mi je krivo zbog celog ambijenta, zbog naših navijača, zaslužili su da pobedimo.. Nismo uspeli. Hvala im mnogo na podršci, nadam se da će doći u što većem broju protiv Danske, da probamo da pobedimo.

Gol je bio nagrada za borbenost i obaveljene defaznivne zadatke.

- Ja se trudim da uvek igram maksimalno. Jednostavno, ja sam takav, moj govor tela je takav i ljudi kada me vide, misle da ne dajem maksimum, što nije tačno. Kada sam na terenu, uvek pokušam da pomognem ekipi, sada sam uspeo da pomognem ekipi i dam gol. Taj sprint u odbranu... Video sam da im se otvara kontre i pripomogao sam.

Poručio je i da atmosfera u ekipi nikad nije bila bolja što ga posebno raduje.

- Ovo je najbolja grupa momaka u kojoj sam ja igrao, to nas najviše i vuče. Meni, kao ni njima (Mitroviću i Vlahoviću), nije bitno ko igra, već su nam bitni rezultati tima. Kada sam ja postigao gol, oni su bili srećni, i obrnuto. Guramo jedni druge. U utorak će Srbija protiv Danske igrati za plasman u narednu fazu turnira.

- Danska ima stil igre sličan Sloveniji, samo su nivo iznad, kvalitetniji su. Igrali smo prijateljsku protiv njih, ali to je nešto drugo, pogotovo ova utakmica ima veliku važnost. Daćemo maksimum - zaključio je Luka Jović.

Bonus video:

00:28

Dobra atmosfera na treningu Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track