ZVEZDA ZAOŠTRILA KONKURENCIJU MEĐU ŠTOPERIMA: Dva bisera iz Omladinske škole se nameću Miloju! Spajić, Stojić i Điga da se zamisle
Foto: www.crvenazvezdafk.com

zlatibor

ZVEZDA ZAOŠTRILA KONKURENCIJU MEĐU ŠTOPERIMA: Dva bisera iz Omladinske škole se nameću Miloju! Spajić, Stojić i Điga da se zamisle

Fudbal -

Priliku da se nametne šefu stručnog štaba Crvene zvezde Vladanu Milojeviću na ovim pripremama ima i dete kluba Andrej Đurić.

Andrej Đurić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posle dve godine koje je proveo na pozajmicama Andrej Đurić se vratio u matični klub. Njemu se ovog leta pridružio i klasić Stefan Leković, koji je stigao iz Viljareala.

- Srećan sam što sam ponovo u Zvezdi i što imam priliku da radim sa trenerom Milojevićem. Zaista ima odličan odnos sa svima nama i sve funkcioniše u najboljem redu. Za sada sam tu sa prvim timom, ali videćemo šta će biti. Što se mene tiče, daću sve od sebe da se nametnem i ostanem u Zvezdi - počeo je Andrej Đurić.

Stameni defanzivac nije imao odmor.

- Treninzi su teški, ali sve funkcioniše kako treba. Lično nisam ni imao odmor, jer sam radio na saniranju manje povrede, tako da nisam ni stajao sa treninzima. No, sada sam u punoj snazi. Prija mi generalno rad ovde, ali kao i svaki igrač, najviše volim da radim sa loptom. Takođe, volim i vežbe sa tegovima. U suštini mi ništa ne pada teško.

Andrej Đurić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pozajmice su mu donele dragoceno iskustvo.

- Zadovoljan sam prethodnom sezonom, uprkos povredi. Drago mi je što sam imao priliku da igram Evropu i sada imam dodatno iskustvo za Zvezdu. Ako poredim Sloveniju i Slovačku, rekao bih da je prva liga razvojna, dok se u drugoj mnogo traži fizika. Nismo toliko radili sa loptom, sve je bilo podređeno fizici i bilo je baš zahtevno, ali i to je novo iskustvo.

Rado se kapiten klase 2003. seća debija za prvi tim Zvezde.

- Mnogo mi znači to iskustvo. Samo kad uporedim prve pripreme koje sam prošao sa Zvezdom i ovo danas, sve je drugačije. Sad se osećam da mogu da se nosim sa svima. Naravno, vrlo se rado sećam i tog perioda kada sam debitovao za Zvezdu. Bilo je neverovatno iskustvo zaigrati na Marakani pred sjajnim navijačima. Bilo mi je puno srce - zaključio je Đurić.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je ovog leta zaoštrila konkurenciju na mestu štopera. Reprezentativcima Urošu Spajiću i Nemanji Stojiću, kao i Naseru Đigi neće biti lako, jer Andrej Đurić i Stefan Leković žele da igraju Ligu šampiona. Isto misli i talentovani Veljko Milosavljević, koji još nema 18 godina.

Kurir sport

01:05

Delije, finale kupa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track