UEFA TREBA DA KAZNI HRVATSKU I ALBANIJU ZBOG VREĐANJA SRBA: Bivši trener Crvene zvezde sa zebnjom čeka odluku iz Niona!
Foto: Justus Stegemann / imago sportfotodienst / Profimedia

istraga

UEFA TREBA DA KAZNI HRVATSKU I ALBANIJU ZBOG VREĐANJA SRBA: Bivši trener Crvene zvezde sa zebnjom čeka odluku iz Niona!

Fudbal -

Rasističke i šovinističke uvrede izrečene od strane navijača Hrvatske i Albanije na utakmici te dve reprezentacije, na EURO 2024 u Nemačkoj i dalje su glavna tema u Evropi.

UEFA je provela istragu protiv oba fudbalska Saveza, jer su navijači horski jedni drugima uzvikivali - Ubij Srbina! Na tapetu je i fudbaler Albanije Mirlind Daku, koji je preko megafona poveo vređanje Srba i Makedonaca posle utakmice.

Miodrag Božović, nekadašnji trener Crvene zvezde, nada se da će UEFA odraditi istragu po svojim pravilima i adekvatno kazniti zemlje, čiji su navijači protivno svim pravilima sporta vređali Srbe, Srbiju i Severnu Makedoniju.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović zatražio je da UEFA kazni dva saveza i najavio istupanje reprezentacije Srbije sa EP, ukoliko se to ne desi.

- Čuo sam da Srbija može da se povuče sa Evropskog prvenstva. UEFA mora da kazni Albaniju i Hrvatsku zbog svih uvreda. Ako urade sve kako treba i ispravno, onda će sve biti u redu. Ako UEFA ne donese kaznu, ne znam šta bih rekao. Podržao bih svaku odluku reprezentacije Srbije - rekao je Božović u razgovoru za Sport24.

Kurir sport/Sport 24

00:22

Navijaci Srbije i Slovenije zajedno ulaze na stadion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track