CIRKUS NA EVROPSKOM PRVENSTVU - RONALDO BESNEO NA TERENU! Selektor Portugala više neće da ćuti! Žestoko je ZAGRMEO posle meča!
Foto: Sergio Ruiz / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

PROPUSTI

CIRKUS NA EVROPSKOM PRVENSTVU - RONALDO BESNEO NA TERENU! Selektor Portugala više neće da ćuti! Žestoko je ZAGRMEO posle meča!

Fudbal -

Utakmicu između Portugala i Turske obeležili su brojni prekidi

Na iznenađenje mnogih, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj obeležila je katastrofalna organizacija. Značajnih propusta organizatora ima na sve strane.

Zabeležen je veliki broj slučajeva da navijači uspeju da zaobiđu obezbeđenje i utrče na teren, što je prosto nedopustivo. To je posebno bilo izraženo na utakmici Portugal - Turska. Nekoliko puta navijači su uspeli da prevare redare i na kratko prekinu meč, a glavna meta fanova bio je Kristijano Ronaldo.

Kristijano Ronaldo
foto: Sergio Ruiz / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

Popularni CR7 je u početku izlazio u susret navijačima koji su utrčavali na teren, ali na kraju je i njemu "dojadilo". Izgubio je živce i odbio da napravi selfi sa jednim prilično agresivnim navijačem koji je utrčao na teren.

Kristijano Ronaldo
foto: David Klein / imago sportfotodienst / Profimedia

Navijači su i posle meča upadali na teren i malo je nedostajalo da dođe do povrede Gonsala Ramoša, koga je oborio jedan redar koji je pokušao da interveniše.

To je razbesnelo Ronalda, koji nije mogao da veruje da organizatori nisu u stanju da spreče ovakve situacije.

Kristijano Ronaldo
foto: Marc Schueler / imago sportfotodienst / Profimedia

Nakon meča pobudio se i selektor Portugala Roberto Martinez.

"Sve ovo je zapanjujuće, jer smo danas imali sreće da su namere navijača bile dobre. Svi volimo fanove koji prepoznaju velike zvezde i gledaju ih kao idole. Ali šta da su te namere bile loše? Postoje, vrlo, vrlo teški trenuci. Igrači su izloženi i moramo biti oprezni", rekao je Martinez.

On je kritikovao organizatore zbog propusta.

"Mislim da ovo ne bi smelo da se događa na fudbalskom terenu. Dosta je obezbeđenja i redara i ne bi smelo da se dešava. Nadam se da će pooštriti mere u budućnosti. Nije dobro da igrači budu tako izloženi kada ljudi utrče na teren", poručio je Martinez.

Kurir sport/J.M.

02:39

Piksi o podršci navijača u Nemačkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track