SUSPENDOVAN ALBANAC KOJI JE NA BRUTALAN NAČIN VREĐAO SRBE! Žestoko je nadrljao zbog toga - evo ko je još kažnjen!
Foto: Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

kazna

SUSPENDOVAN ALBANAC KOJI JE NA BRUTALAN NAČIN VREĐAO SRBE! Žestoko je nadrljao zbog toga - evo ko je još kažnjen!

Fudbal -

UEFA je kaznila fudbalera Albanije, Mirlinda Dakua, koji je nakon meča sa Hrvatskom brutalno vređao Srbiju i Severnu Makedoniju.

Njega je UEFA suspendovala na dve utakmice.

- Etička i disciplinska komisija UEFA donela je odluku povodom incidenta koji se dogodio po završetku utakmice Albanija - Hrvatska na Evropskom prvenstvu 2024. u kojoj je učestvovao napadač crveno-crnih Mirlind Daku. Komisija UEFA odlučila je da na dva meča suspenduje albanskog fudbalera, koji neće moći da igra na narednoj utakmici protiv Španije, koja je zakazana za ponedeljak, 24. juna u Diseldorfu - naveli su iz FS Albanije.

Podsetimo, reprezentativac Albanije Mirlind Daku posle meča prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i rasplamsao strasti i poveo pogrdno skandiranje.

Kako se navodi, pomenuti fudbaler je vikao "P**ka im materina, Srbima i Makedoncima".

Pored toga, Disciplinska komisija UEFA kaznila je i Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na meču protiv Albanije.

Hrvatska, Albanija, EURO 2024
foto: Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn / imago sportfotodienst / Profimedia

„UEFA je kaznila FS Hrvatske ukupno sa 28.000 evra zbog paljenja baklji (17.500 evra) i bacanja predmeta na teren (10.500 evra) od strane hrvatskih navijača tokom utakmice Hrvatska - Albanija koja je odigrana 19. juna u Hamburgu”, piše u saopštenju na sajtu UEFA.

Kaznu nije izbegao ni FS Albanije sa 2500 evra zbog paljenja baklji, sa 20.000 evra zbog ulaska navijača na teren i sa 25.000 evra zbog provokativnih poruka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track