KEJN ŽESTOKO ODGOVORIO LEGENDAMA: "Mnogi od njih znaju koliko je teško igrati za reprezentaciju"
Foto: Nemanja Nikolić

engleska

KEJN ŽESTOKO ODGOVORIO LEGENDAMA: "Mnogi od njih znaju koliko je teško igrati za reprezentaciju"

Fudbal -

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn izjavio je danas da bi bivše zvezde reprezentacije Engleske trebalo da se sete koliko je teško igrati za reprezentaciju pre nego što počnu da kritikuju.

"Znam da moraju da budu iskreni i da daju svoje mišljenje, ali takođe imaju odgovornost jer se mnogi ljudi ugledaju na njih, slušaju ih i stalo im je do njihovog mišljenja", izjavio je Kejn.

Kejn je odgovorio na oštre kritike bivših reprezentativaca Engleske Gerija Linekera i Alana Širera nakon pobede Engleske nad Srbijom 1:0 i remija sa Danskom 1:1.

Srbija Engleska, Serbia England, Fudbalski savez Srbije, Fudbalska reprezentacija Srbije, EURO 2024, Hari Kejn, Filip Mladenović
foto: Nemanja Nikolić

Lineker, koji je na 80 utakmica za reprezentaciju postigao 48 golova, uz psovku je prokomentarisao igru Engleske protiv Danske i rekao da "Kejn mora mnogo bolje".

Kejn je izjavio da ne želi da "omalovaži nijednog igrača, posebno igrača koji je nosio dres reprezentacije i zna koliko je teško igrati za Englesku".

"Suština je da kao nacija dugo nismo ništa osvojili, a mnogi od ovih igrača su igrali u tom periodu i znaju koliko je teško", rekao je Kejn.

Srbija Engleska, Serbia England, Fudbalski savez Srbije, Fudbalska reprezentacija Srbije, EURO 2024, Hari Kejn, Nikola Milenković
foto: Nemanja Nikolić

Muška fudbalska reprezentacija Engleske nije osvojila veliki turnir od Svetskog prvenstva 1966. godine.

Uprkos kritikama, Engleska je prva u Grupi C sa četiri boda, a u poslednjem kolu će u utorak u Kelnu igrati protiv Slovenije, koja je druga u grupi sa dva boda.

"Nije vreme za paniku", zaključio je Kejn.

Kurir sport

Bonus video:

00:29

Četiri sata pred otvranje EURO navijači ispred Alijanc Arene

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track