ITALIJA SPREMNA ZA KLJUČNI MEČ SA HRVATSKOM! Spaleti: Dobro smo reagovali posle poraza od Španije
Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

euro 2024

ITALIJA SPREMNA ZA KLJUČNI MEČ SA HRVATSKOM! Spaleti: Dobro smo reagovali posle poraza od Španije

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Lučano Spaleti izjavio je danas da nije zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala protiv Španije, ali da je selekcija dobro reagovala posle tog poraza.

"Igrači su dobro reagovali nakon poraza, naravno, nisam zadovoljan utakmicom protiv Španije. Znamo da nešto moramo da promenimo, kada se igra na ovako velikom takmičenju protivnici su uvek kvalitetni. Očekuje se da smo nešto naučili od poraza. Doneli smo neke odluke jer znamo da imamo dobre igrače. Spremni su i željni uspeha", izjavio je Spaleti na konferenciji za novinare u Lajpcigu, a prenela HINA.

Italija će u Lajpcigu igrati protiv Hrvatske, u poslednjem, trećem kolu Grupe B Evropskog prvenstva.

Spaleti je istakao kako njegova ekipa ima pobednički mentalitet i kako poraz od Španije neće ostaviti previše traga.

"Razgovarali smo, analizirali smo utakmicu. Znamo da smo dobra ekipa, dobra smo grupa. Momci se savršeno ponašaju, spremni su da odrade sve zahteve. Imamo pobednički mentalitet, iako su mladi, neki su i prvi put na ovako velikom turniru, imaju dobar mentalitet. Međutim, mnogo toga smo rekli na konferencijama, red je da to pokažemo na terenu", dodao je on.

U prvom kolu Italija je pobedila Albaniju (2:1), a u drugom je poražena od Španije (0:1).

"Nismo se štedeli, potrošili smo mnogo energije, trčali protiv jakog protivnika. I u jednoj i u drugoj utakmici smo pokušavali da radimo iste stvari, u jednoj utakmici smo uspeli u drugoj nismo. Videćemo jesmo li naučili lekciju iz susreta protiv Španije. Hrvatska je iskusna, tehnički veoma kvalitetna, ali biće trenutaka kada ćemo i mi upravljati utakmicom", rekao je Spaleti.

Spaleti nije želeo "da otkriva karte", ali je najavio promene u sastavu.

"Postoji ideja da se nešto menja, moraćemo da unesemo svežinu, sigurnost, kontinuitet. Ne možemo dozvoliti protivniku da iskoristi svoje prilike. Možda ćemo biti manje lepi, ali bolji nego protiv Španije. Bitna će biti vezna linija, ne želimo gledati utakmicu gde nam je suparnik u kaznenom prostoru. Hrvatski igrači znaju jako dobro držati pozicije, kontrolisati loptu. Moraćemo da igramo više timski. Mislili smo na sve stvari, imamo ideju koju želimo predočiti na teren," dodao je italijanski strateg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track