DANCI GRME PRED OKRŠAJ SA SRBIJOM! Bura u taboru našeg rivala, predsednik saveza poslao žestoku poruku - MORAĆE DA PLATE!
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

kipte od besa

DANCI GRME PRED OKRŠAJ SA SRBIJOM! Bura u taboru našeg rivala, predsednik saveza poslao žestoku poruku - MORAĆE DA PLATE!

Fudbal -

Velika bura podigla se u fudbalskoj javnosti Danske pred odlučujući okršaj sa Srbijom u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

UEFA je kaznila DBU (Dansku fudbalsku asocijaciju) zbog transparenta koji se pojavio na tribinama tokom utakmice sa Engleskom.

Na transparentu je velikim slovima pisalo "J**eš UEFA".

Danci će sada morati da plate kaznu u iznosu od 10.000 evra.

Predsednik DBU Erik Breger ljutito je poručio da će Savez platiti kaznu, ali da će pronaći krvca.

"Platićemo kaznu, ali najvažnija stvar za nas i sa tim krećemo sada je da identifikujemo one koji su uneli transparent i da im prosledimo račun. Nije stvar samo u novcu. Ako ih nađemo moraće da plate. Nadamo se da će onda oni koji žele da koriste takav jezik na stadionu razmisliti dvaput. Poruka je jasna", kaže Breger za danske medije i dodaje:

"Postoji sloboda govora, ali postoji i set pravila koji je definisan od strane UEFA. U ovom slučaju koristi se jezik kome tu nije mesto. Staćemo iza UEFA i reći da ne želimo ovakve poruke na stadionu. Poruka je jasna, naši navijači mogu da podrže svoj tim, ali moraju da se suzdrže od ovakvih poruka. Ako to urade i ako budemo kažnjeni, savez će navijačima proslediti kaznu".

Kurir sport/J.M/

00:25

Navijači Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track