IZGLEDALO JE UŽASNO - NISAM SMEO NI DA POGLEDAM Igrači u ŠOKU posle HOROR SCENE na terenu: Čuo sam kako je PUKLO, bio je jako loše
Foto: DAMIEN MEYER / AFP / Profimedia

detalji drame

IZGLEDALO JE UŽASNO - NISAM SMEO NI DA POGLEDAM Igrači u ŠOKU posle HOROR SCENE na terenu: Čuo sam kako je PUKLO, bio je jako loše

Fudbal -

Horor scena viđena je na utakmici između Mađarske i Škotske u trećem meču A grupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U 70. minutu meča napadač Mađarske Barnabaš Varga doživeo je stravičnu povredu. Sudario se sa golmanom Škotske, pao na travu i izgubio svest. Dugo mu je ukazivana pomoć na terenu, a onda je hitno prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da je doživeo potres mozga i prelome kostiju lica, pa je za njega Evropsko prvenstvo završeno.

Barnabaš Varga
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle meča vidno potrešeni fudbaleri Mađarske otkrili su detalje drame koja se odvijala na stadionu u Štutgartu.

Defazivac Ednre Botka je bio odmah pored Varge i znao je odmah da nas čeka drama na Evropskom prvenstvu!

"Bio sam jako blizu i čuo sam kako je puklo, tako da sam znao da je neko u velikom problemu. Bio sam tužan kada sam video Barnija kako leži tamo. Bio je u jako lošem stanju, bilo je jako uznemirujuže. Nadam se da će se oporaviti i da će mu uskoro biti bolje", rekao je za "Nemzeti sport" iskusni 29-godišnji desni bek Mađarske.

Dominik Soboslaj
foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / imago sportfotodienst / Profimedia

Napadač Roland Salai takođe je ostao jako potresen onim što je video na terenu. Ipak kada je čuo da je saigrač dobro i da će se oporaviti bilo mu je lakše.

"Bilo je užasno videti Barnija Vargu tako, ali njegovo stanje je stabilno. Verovatno će mu biti potrebna manja operacija, ali smo svi uz njega i želimo da se što pre oporavi. Desila se strašna stvar, ali borimo se", rekao je on.

Drugi desni bek nacioanalnog tima Bendeguz Bola je takođe užasnut scenama sa terena.

"Ono što se desilo izgledalo je užasno, nisam smeo ni da pogledam! Zbog ovoga se svi osećamo loše nakon meča ali probali smod a se borimo i hvala Bogu uspelo nam je. Hteo sam da istrčim sa stadiona kada je Kevin dao gol" rekao je Bendeguz Bola.

Barnabaš Varga
foto: Profimedia

Mađari su sada sa tri boda treći na listi ekipa koje su trećeplasirane u svojim grupama i nadaju se da će se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe kvalifkovati za osminu finala.

Kurir sport/J.M./Mondo

00:25

Navijači Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track