PIKSI IMA DVE VELIKE DILEME! Srbija ide na Dansku sa samo JEDNIM napadačem! Ima mesta i za Tadića i za Samardžića, evo ko OTPADA!
Foto: Nemanja Nikolić

euro 2024

PIKSI IMA DVE VELIKE DILEME! Srbija ide na Dansku sa samo JEDNIM napadačem! Ima mesta i za Tadića i za Samardžića, evo ko OTPADA!

Fudbal -
EURO 2024, Specijalni dopisnici, Miloš Bjelinić, Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Sve oči domaće javnosti u utorak uveče biće uprte u Minhen gde će na "Alijanc Areni" fudbalska reprezentacija Srbije protiv Danske pokušati da stigne do prolaska u osminu finala Evropskog šampionata.

Susret je na programu od 21 čas, a pred meč odluke Dragan Stojković Piksi ima dve velike dileme.

Na golu Srbije zakucan je Predrag Rajković koji je od početka turnira među najboljim pojedincima "orlova", a isto tako sigurna je i trojka u poslednjoj liniji koju će činiti Strahinja Pavlović, Nikola Milenković i Miloš Veljković.

EURO 2024, Srbija, Slovenija, Predrag Rajković, Nikola Milenković
foto: EPA Ronald Wittek

Prva velika dilema pred selektorom našeg nacionalnog tima je - ko će uz Sašu Lukića biti deo tandema centralnih defanzivaca. I pored loših igara u prva dva meča prednost ide Sergeju Milinković-Saviću, ali ne bi bilo iznenađenje da se u startnih 11 umesto njega nađe Nemanja Gudelj.

Leva strana rezervisana je za Filipa Mladenovića, u samom špicu napada trebalo bi da bude Aleksandar Mitrović, a iza njega tandem Lazar Samardžić - Dušan Tadić koji bi se u tom slučaju po prvi put našao zajedno u startnoj postavi. U ovom slučaju iz startnih 11 otpao bi Dušan Vlahović.

EURO 2024, Srbija, Slovenija, Dušan Vlahović
foto: Nemanja Nikolić

Poslednja dilema je - ko će biti uz desnu aut liniju. Andrija Živković ostavio je dobar utisak na prva dva meča, ali je odličan bio i Veljko Birmančević, te ne bi bilo iznenađenje da se baš on nađe u startnih 11.

Kako će Piksi rešiti dileme koje ima videćemo uskoro.

Potencijalan sastav Srbije za meč protiv Danske:

Rajković - Pavlović, Milenković, Veljković - S. Milinković-Savić (Gudelj), Lukić - Mladenović, Samardžić, Tadić, Birmančević (Živković) - Mitrović.

BONUS VIDEO:

00:26

Piksi grli Samardžića na treningu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track