IGRAO JE ZA ZVEZDU, PARTIZAN, VOJVODINU I OFK BEOGRAD, A SADA PORUČUJE PRED DANSKU: Zar ima bolje prilike za pobedu?
Foto: Kurir

iskreno

IGRAO JE ZA ZVEZDU, PARTIZAN, VOJVODINU I OFK BEOGRAD, A SADA PORUČUJE PRED DANSKU: Zar ima bolje prilike za pobedu?

Fudbal -

Nikoslav Bjegović je možda jedini fudbaler koji je igrao za Crvenu zvezdu, Partizan, OFK Beograd i Vojvodinu, za vreme sportskog direktora Gorana Bunjevčevića obavljao je funkciju koordinatora za ženski fudbal i sa uspehom predvodio žensku U19 selekciju.

Pred odlučujući okršaj sa reprezentacijom Danske za plasman dalje,izneo je svoja očekivanja, ali se osvrnuo i na prethodne mečeve sa Slovenijom i Engleskom.

Nikoslav Bjegović
foto: Privatna arhiva

- U igru smo ušli bojažljivo i sa mnogo respekta prema protivniku, očekivao sam mnogo pokretljiviju, brzu i kreativniju igru reprezentacije Engleske, ali smatram da selektor Sautgejt nije dorastao ovako značajnoj funkciji. U drugom poluvremenu su se igrači reprezentacije Engleske povukli, čak su se u pojedinim trenucima i panično branili, prepustili su posed lopte reprezentaciji Srbije, mislim da su nas potcenili, selektor Sautgejt je rizikovao i očekivao nešto iz kontranapada ali bez uspešne realizacije. Sve je to malo za ekipu koja preferira da ide do kraja takmičenja - rekao je bivši igrač svih najvećih klubova u Srbiji.

Srbija se doslovno izvukla protiv Slovenije pogotkom Luke Jovića u 95.minutu, a Nikoslav nije bio najzadovoljniji igrom izabranika Dragana Stojkovića.

Nikoslav Bjegović
foto: Kurir

- Vezano za utakmicu protiv reprezentacije Slovenije, mogu reći da je bila podela bodova na ravne časti. Očekivao sam pobedu, ne podcenjujući nikoga, ali nažalost... Mučimo se u polju i dalje tražimo idealnih 11. Sjajne intervencije golmana Rajkovića, slaba realizacija i sreća...Moramo mnogo bolje. Ulaskom Gaćinovića, očekivao sam od selektora Stojkovića da će njega i Živkovića rotirati, iz razloga što nam nedostaje centaršut na robusnog Mitrovića jer smo jaki na prekidu.

Slovenija je pokazala karakter i da se ne predaje, da zna da ugrozi i stvori šanse. Za nas je bilo pozitivno što su u finišu drugog poluvremena ostali bez dva najbolja igrača Šporar i Šeško, što ih je i koštalo neuzimanja tri boda. Slovenci su se opredelili na defanzivu i čuvanje rezultata - istakao je nekadašnji fudbaler. Situacija pred duel sa Dancima je jasna, naše momke samo pobeda vodi u osminu finala.

Nikoslav Bjegović
foto: privatna arhiva

- Reprezentacija Danske je fizički dominantna ekipa, podređena kolektivu, imaju sjajnog stratega Kaspera Hjulmanda. Smatram da su u utakmicama protiv Slovenije i Engleske bili bliži osvajanju tri boda. Hladni i usmereni na rezultat. Potrebno je obratiti pažnju na srce tima, njihovog najbojeg igrača Eriksena, i na najboljeg strelca Hejlunda koji se istakao u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope - jasan je Bjegović i dodaje: - Sreća nas je pogledala pred poslednji sudijski zvižduk portiv reprezentacije Slovenije i ostavila nas u igri da možemo da prskočimo i taj poslednji stepenik zvan Danska. Verujem da ćemo biti brži i kreativniji, da će se Mitroviću vratiti realizacija, da će Rajković nastaviti da brani u stilu najboljih i da će prekid doneti prevagu, i ako bih ja lično više voleo da to bude iz neke izrađene akcije, ali gol je gol pa makar i autogol.

Srbija, Slovenija, EURO 2024
foto: Silas Schueller/Defodi Images / Zuma Press / Profimedia

Podsetiću vas na prijateljsku utakmicu portiv Danaske kada smo izgubili 3:0 i na izjavu selektora Stojkovića:“ To je prijateljska utakmica...“ , pa zar ima bolje prilike za popravni i još nije prijateljska. Podrška navijača svakako neće izostati i zasigurno ćemo svim srcem bodriti naše orlove - zaključio je bivši igrač.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:24

Piksi se obraća naciji pred Euro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track