DANSKI NOVINARI STRAHUJU OD SRPSKIH DIVOVA: MILENKOVIĆ i Pavlović NOĆNA MORA rivala Orlova - prekidi su vaša šansa!
Foto: Gokhan Balci / AFP / Profimedia

euro 2024

DANSKI NOVINARI STRAHUJU OD SRPSKIH DIVOVA: MILENKOVIĆ i Pavlović NOĆNA MORA rivala Orlova - prekidi su vaša šansa!

Fudbal -
Dejan Ignjatović, Specijalni dopisnik, EURO 2024
foto: Kurir

Činjenica da je reprezentacija Srbije u proseku najviša na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj dobrano je zabrinula kolege novinare iz Danske.

Srbija i Danska u utorak od 21 sat na stadionu "Alijanc" arena u Minhenu igraju odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala.

Danci su u prva dva kola remizirali sa Slovenijom i Engleskom, a pred treći meč posebno strahuju od srpskih divova iz odbrane. Kolege iz Danske smatraju da su prekidi šansa Srbije i da će njihovi defanzivci morati svih 90 minuta da budu koncentrisani na ubacivanje naših bekova pored napadača.

Strahinja Pavlović sa visinom od 194 cm dobro je poznat Dancima pošto u svom klubu iz Salcburga ima čak trojicu saigrača iz ove zemlje. Oni su u izjavama za danske medije prilično nahvalili srpskog defanzivca i pominjali njegov ofanzivni potencijal, koji dolazi posle besprekorno obavljenih zadataka u odbrani.

A prekidi i skok igra su drugo ime za Nikolu Milenkovića. Fudbaler Fjorentine je za centimetar viši od Pavlovića, a novinarima iz ove zemlje je posebno bila upečatljiva njegova utakmica u finalu Lige konferencija, odigrana pre manje od mesec dana. Za tamošnje medije dosta hvale na račun Milenkovića izneo je i Oliver Kristensen, njegov saigrač iz italijanskog kluba.

Ove teme se ranije dotakao i selektor Danaca Kasper Hjulmand.

- Svestan sam da će biti izuzetno teška i vrlo zahtevna fizička utakmica. Srbi imaju možda i fizički najzahtevniji tim u ovom kolu. Znamo da žele da iskoriste svoju visinu i fizičku snagu, tako da će to biti težak fizički meč. Baš žele da razbijaju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track