DEŠAN ŽELJNO IŠČEKUJE POVRATAK NAJBOLJEG IGRAČA: Mbape se svaki dan oseća sve bolje
Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

euro 2024

DEŠAN ŽELJNO IŠČEKUJE POVRATAK NAJBOLJEG IGRAČA: Mbape se svaki dan oseća sve bolje

Fudbal -

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Didije Dešan izjavio je da se kapiten Kilijan Mbape, koji je pre nedelju dana slomio nos, "svaki dan oseća sve bolje", ali nije precizirao da li će superzvezda Plavih igrati sutra protiv Poljske u trećem meču Grupe D Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Svaki dan se oseća sve bolje, danas mu je bolje nego juče i prekjuče. Hematom se dobro povlači i navikava se na masku. Ima želju da igra sutra", rekao je Dešan na konferenciji za novinare.

Selektor je dodao da maska preko lica nije ograničavajuća, mada malo smanjuje vidno polje i zbog toga je potrebno da se fudbaler na to navikne.

Igrač N'Golo Kante je na istoj konferenciji za novinare ocenio da bi povratak Mbapea mogao da pomogne Plavima.

"Svi znamo kakve su Kilijanove završnice. Velika je prednost što ga imamo", rekao je Kante i dodao da je Mbape danas trenirao i da je bio "dobar, opasan i odlučan".

Mbape je slomio nos u prvoj utakmici Francuske na Evropskom prvenstvu protiv Austrije (1:0), kada je udario u rame protivničkog defanzivca Kevina Dansoa. On je zbog toga propustio drugu utakmicu u grupi, protiv Holandije.

U poslednjem trećem kolu Grupe D, Francuska će sutra igrati protiv Poljske, koja je sa dva poraza već eliminisana sa turnira.

Meč Francuska - Poljska na programu je u utorak od 18.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track