PRIČAM, A NIKO ME NE SLUŠA - ISPADAM SMEŠAN! Dalić KIPTI OD BESA posle FIJASKA Hrvatske! Grmeo na konferenciji kao nikad do sad!
Foto: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

besan i razočaran

PRIČAM, A NIKO ME NE SLUŠA - ISPADAM SMEŠAN! Dalić KIPTI OD BESA posle FIJASKA Hrvatske! Grmeo na konferenciji kao nikad do sad!

Fudbal -

Tuga, očaj i neverica u taboru reprezentacije Hrvatske posle šokantnog remija sa Italijom.

Reprezentacija Hrvatske odigrala je nerešeno 1:1 sa Italijom u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva i tako najverovatnije ostala bez plasmana u osminu finala.

Imali su Vatreni sve u svojim rukama. Vodili su od 55. minuta golom Luke Modrića, međutim, u 98. minutu Zakanji je fenomenalnim udarcem šokirao naše komšije.

Razočaran i besan bio je selektor Hrvatske Zlatko Dalić nakon meča.

"Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikom htenju, želji. Bili su dobri. Bio nam je plan da u prvom delu kontrolom igre ne dopustimo protivniku šanse. To smo uspeli. U drugom dijelu smo riskirali. To nam se brzo isplatilo. Hteli smo kontrolom utakmice da dobijemo prednost. Nažalost kažnjeni smo u 98. minutu", rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić posle meča.

Hrvatska
foto: FRANCESCO FARINA / Zuma Press / Profimedia

Besan je Dalić na holandskog arbitra Danija Makelija koji je produžio utakmicu čak osam minuta.

"Uticao je sigurno na rezultat. Ne znam gde je uopšte sudija našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA. FIFA, već pet godina, ali ne niko nije slušao, ispadam smešan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim govorim u vetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to faulovi, prekidi bili da je osam minuta nadoknade", zapitao je Dalić.

Ipak, tvrdi da ne želi da traži alibi u sudiji.

"Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali mi je žao i boli me što nas niko ne poštuje. Igrali smo u 3 sata, je li igrala Italija, Francuska, Nemačka... u tom terminu. Igramo mi. Hvala igračima. Nije ovo bio naš turnir. Opet su se pokazali i navijači, sto hiljada Hrvata je došlo u Nemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. Ovo što nismo prošli dalje tražiću uzroke u nama. Ne možeš da primiš gol u 98. minuti, moraš ako treba tada i leći na loptu. Pobede i porazi su sastavni deo igre", kaže Dalić.

Luka Modrić
foto: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

Mnoge je iznenadila njegova odluka da u finišu meča izvede iz igre kapitena Luku Modrića.

"Promašio je penal, ali odmah potom je dao gol iz igre. Bio je potrošen tih 80 minuta, dao je sve od sebe na terenu. Bio je preumoran, plan je bio da na njegovu poziciju uđe igrač koji je svežiji, koji će zadržati loptu. To je bio jedini razlog, nije bio povređen. Maksimalno se potrošio tih 80 minuta", kaže Dalić.

Kurir sport/J.M.

00:09

Srpski navijači napravili show u centru Minhena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track