DILEME NEMA - "ORLOVI" SU PRAVI MANEKENI! Naša reprezentacija je po ovome NAJBOLJA na Euru, jedan igrač se posebno ističe!
Foto: Nemanja Nikolić

gledaju nam u leđa

DILEME NEMA - "ORLOVI" SU PRAVI MANEKENI! Naša reprezentacija je po ovome NAJBOLJA na Euru, jedan igrač se posebno ističe!

Fudbal -

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj polako dolazi do onog najzanimljivijeg - nokaut faze. Najboljih 16 timova izboriće plasman u osminu finala, a nadamo se da će tamo biti i izabranici Dragana Stojkovića. Dok sedimo ispred televizije gledajući fudbal, svedoci smo da se često razgovara o nekim banalnim stvarima "On je lep" ili "Kako izgleda" je ono što ljudi kažu dok na primer jedanaest igrača iz startne postave na početku peva državnu himnu i dok ih kamere snimaju u krupnom planu.

reprezentacija Srbije
foto: Printscreen

Kao što svi znamo, lepota je u očima posmatrača i stoga je teško objektivno rangirati. Međutim, britanski list "The Sun" je sada napisao jedan zanimljiv tekst u kome izveštava o proceni stručnjaka za veštačku inteligenciju, koji koristi poseban softver za ispitivanje „privlačnosti lica" igrača na Evropskom prvenstvu 2024. i ispituje sva 24 tima i njihovih 26 igrača. Ukupno, 624 muškarca su prošla kroz softver za analizu lica.

Ono što je najzanimljivije i za našu zemlju najvažnije jeste što je srpska reprezentacija po toj analizi najlepša na prvenstvu Evrope. Naši momci sakupili su ukupno 77,9 od 100 poena pa su se tako našli na prvom mestu ove privilegovane liste ispred Italije.

reprezentacija Srbije
foto: Printscreen

Uz to postoji i lista od deset najprivlačnijih fudbalera, a ni tu nije moglo da prođe bez Srba. Na prvom mestu je Turčin Mert Muldur koji se smatra najprivlačnijim igračem na turniru. Iza njega slede Poljak Taras Romančuk i vezista Španije Fabijan Ruiz.

Na četvrtom mestu je naš Strahinja Pavlović, jer jednostavno ovakvo jedno istraživanje definitivno nije moglo da prođe bez Srba što se i potvrdilo. Još jedna interesantna stvar jeste da je selekcija Švajcarske od 24 tima na ovom takmičenju sakupila najmanje bodova pa se smatra za najmanje privlačnu reprezentaciju.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track