UEFA SE OGLASILA POSLE HORORA! Varga nepomično ležao na travi, kapiten učinio sve da mu spase život, pa ZAGRMEO! Stigao odgovor!
Foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

SAOPŠTENJE

UEFA SE OGLASILA POSLE HORORA! Varga nepomično ležao na travi, kapiten učinio sve da mu spase život, pa ZAGRMEO! Stigao odgovor!

Fudbal -

Prava drama odvijala tokom utakmice između Mađarske i Škotske.

Izuzetno potresna scena viđena je na utakmici između Mađarske i Škotske u trećem kolu A grupe Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Meč je obeležila stravična povreda napadača Mađarske Barnabaša Varge.

Neviđena drama odvijala se na terenu u Štutgartu. Iskusni fudbaler u 70. minutu meča dobio je snažan udarac od golmana Škotske Angusa Gana, pao je na travu i izgubio svest.

Barnabaš Varga
foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Nakon ukazane pomoći ustanovljeno je da je doživeo potres mozga i prelom jagodične kosti, pa je za njega Evropsko prvenstvo završeno. Fudbalski savez Mađarske obavestio je javnost da je napadač uspešno operisan.

"Barnabas Varga je uspešno operisan na klinici u Štutgartu u ponedeljak uvče. Prema informacijama specijalista za facijalne povrede intervencija nije bila komplikovana i napadač Ferencvaroša može da napusti bolnicu u sredu", stoji u saoppštenju Mađara.

U momentu kada se odvijala drama na terenu, najprisebniji je bio mladi kapiten Mađarske Dominik Soboslaj. Trčao je po terenu da dovuče lekare do Varge, nosio nosila, ispraćao ih sa terena i na kraju kritikovao UEFA i organizatore.

Dominik Soboslaj
foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / imago sportfotodienst / Profimedia

Istakao je da reakcija nadležnih kod povrede nije bila adekvatna i sada mu je UEFA odgovorila.

"Intervencija tima doktora desila se 15 sekundi nakon incidenta, ispraćena je odmah i uz intervenciju drugog lekara koji je napravio procenu povrede i onda pružio adekvatan tretman prema medicinskim procedurama. Kvalifikovani tim za hitnu pomoć je čekao pored terena i prema protokolima su nosila stigla čim je zatražena intervencija. Medicinski tim je odmah prevezao igrača do bolnice. Kordinacija između medicinskog osoblja je bila profesionalna i u skladu sa medicinskim procedurama. Nije bilo nikakvog kašnjenja", navodi se u saopštenju UEFA.

Kurir sport/J.M./Mondo

00:09

Srpski navijači napravili show u centru Minhena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track