LAZAR JOVANOVIĆ I ZVANIČNO NOVI IGRAČ CRVENE ZVEZDE! Lanetov sin odlučan: Želim da se izborim za prvu postavu!
Foto: Printscreen

gotovo

LAZAR JOVANOVIĆ I ZVANIČNO NOVI IGRAČ CRVENE ZVEZDE! Lanetov sin odlučan: Želim da se izborim za prvu postavu!

Fudbal -

Ono što se prethodnih dana pisalo sada je dobilo svoj epilog.Lazar Jovanović postao je novi fudbaler Crvene zvezde koja ga je danas i promovisala.

Na taj način sin proslavljenog srpskog reprezentativca Milana Jovanovića napustio je novosadsku Vojvodinu u kojoj je fudbalski stasao.

Lazar Jovanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Mladog fudbalera prvi je predstavio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela koji je imao samo reči hvale za bivšeg igrača Vojvodine.

- Politika kluba je da dovodimo najtalentovanije mlade igrače iz Srbije i Lazar spada u tu grupu. Igrao je u Vojvodini i pravi je biser srpskog fudbala, te mi je izuzetno drago što je u Crvenoj zvezdi. Mislim da igrači takvog profila nedostaju srpskom fudbalu i verujem da će navijači prepoznati njegov talenat i podržati ga na putu da postane veliki igrač Crvene zvezde. Brz je, dribler, ima igru "jedan na jedan", i to su atributi koji su ga preporučili Zvezdi. Zaista smo ga dugo pratili i verujem da će u narednom periodu na utakmicama koje naš tim igra pokazati kvalitet i ostaviti dubok trag u klubu. Radimo već dugo na tome da dovodimo najtalentovanije igrače iz Srbije u Zvezdu i stalo nam je do toga da u budućnosti budu okosnica kluba - rekao je Mrkela.

Jovanović nije krio oduaševljenje što je posle crveno-belog dresa Voše, sada obukao iste boje samo beogradskog kluba.

- Presrećan sam i pun emocija. Došao sam u najveći klub na Balkanu i svestan sam da su velika očekivanja od mene, ali verujem da ću uspeti da ih opravdam, te da ću postići velike uspehe sa Zvezdom. Ne plašim se očekivanja u tom smislu, već me ona dodatno motivišu. Došao sam da radim, treniram i da se nametnem šefu stručnog štaba. Odradio sam već jutarnji trening sa ekipom, i saigrači su me sjajno prihvatili.

Veliki broj njih znam iz mlađih kategorija, igrali smo jedni protiv drugih, takođe i iz reprezentacije. Što se mene lično tiče, najviše volim da igram na poziciji prednjeg veznog, polušpica, špica. Nisam mnogo igrao za prvi tim Vojvodine, ali pokazao sam u mlađim kategorijama koje su mi glavne karakteristike. Smatram da imam osećaj za gol, dribling u trku i iz mesta, šut sa distance, realizaciju, i uglavnom su mi forte napadačke karakteristike. Želim da sa Zvezdom osvojim duplu krunu i da budemo konkurentni u Evropi, a što se mene lično tiče, da se što pre nametnem i izborim za startnu postavu - jasan je Jovanović.

Ofanzivni igrač potpisao je ugovor na tri godine, jer nije moglo na više zbog toga što je još uvek maloletan.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:56

Fudbal kao trenutno najvažnija stvar i žena kao savetnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track