PIKSI POSLUŠAO ZVEZDINU LEGENDU I GURNUO MIJAILOVIĆA U "VATRU": Da li je ovo objašnjenje ŠOKANTNOG sastava Srbije za Dansku?
Foto: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia

euro 2024

PIKSI POSLUŠAO ZVEZDINU LEGENDU I GURNUO MIJAILOVIĆA U "VATRU": Da li je ovo objašnjenje ŠOKANTNOG sastava Srbije za Dansku?

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 21 čas igra protiv Danske meč odluke na Euru.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi sve je šokirao sastavom i poslao sledećih 11 igrača na teren:

Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Mijailović, Ilić, Gudelj, Lukić, Živković, Samardžić – Mitrović

Najveće iznenađenje predstavlja guranje Srđana Mijailovića u "vatru", a objašnjenje za ovako nešto možda može da se traži u rečima Boška Đurovskog, legende Crvene zvezde, koji je gostujući na televiziji K1 ovako nešto savetovao Stojkovića.

- Problem je u principima koji se sprovode tokom utakmice. Zato bih ja Piksiju rekao: ako igraš ovaj sistem, onda dva spoljna igrača moraju da budu bekovi defanzivne orijentacije. Treba nam po levoj strani jedan Kolarov, a po desnoj strani jedan Bane Ivanović. Nemamo ih? Ali, onda ne možete da stavite Živkovića, koji je po vokaciji desno krilo ili desni vezni igrač u sistemu 4-4-2, koji ima beka iza sebe i ne mora da se troši toliko, kao i Kostić. Zatim, promenite sistem i stavite Mićka iz Crvene zvezde, koji je adekvatan da bolje igra na toj poziciji nego Živković i doneće više, a da Živković uđe u drugom poluvremenu.

Boško Đurovski
foto: Zorana Jevtić

To bih mu savetovao, da napravi korekciju. Imali smo vremena da nađemo te spoljne igrače. Videćete protiv Danaca. Oni igraju isti sistem kao mi, ali videćete kako oni igraju u ovom sistemu. Ne zameram Piskiju, on je po prirodi pobednik i ofanzivan, mi smo mnogo ofanzivni u glavi i zato naša odbrana trpi. Pametno je stavio Lukića i Ilića ispred defanzivnih igrača i neutralisali smo Šporara i Šeška - rekao je Boško Đurovski na televiziji K1.

Šta vi mislite, da li je ubacivanje Srđana Mijailovića u startnu postavu Srbije pametan potez? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

00:11

Tuča srpskih navijača i policije u Mihnenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track