ORLOVI NA SKENERU KURIRA: Kasno Srbi na EURO stižu! Pavloviću i Rajkoviću, SKIDAMO VAM KAPU! Piksi, hrabrost se pokazuje ranije!
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

euro 2024

ORLOVI NA SKENERU KURIRA: Kasno Srbi na EURO stižu! Pavloviću i Rajkoviću, SKIDAMO VAM KAPU! Piksi, hrabrost se pokazuje ranije!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije odigrali su poslednju utakmicu na ovogodišnjem Euru, a svi igrači koji su bili na terenu protiv Danaca i odigrali nerešeno, bez golova, našli su se na skeneru Kurira.

Predrag Rajković - 7.5

Još jedna majstorska partija za Predraga Rajkovića. U prvom poluvremenu imao je dosta posla, u drugom skoro pa ništa. Sve je odradio maestralno. Predrag Rajković je uz Strahinju Pavlovća neko ko zaslužuje da mu se skine kapa za sve ono što je uradio na Euru.

EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

Miloš Veljković - 6.5

Ne smemo lagati - od odbrane smo najmanje očekivali na ovom šampionatu. Na kraju, odbrana i golman su ubedljivo najviše doneli! Miloš Veljković je ponovo bio na nivou, malo ispod Pavlovića, ali daleko iznad većeg dela tima. Nismo primili gol i to dovoljno govori. Defanziva je odradila posao u Nemačkoj, neki drugi su podbacili.

Nikola Milenković - 6.5

Dobio je žuti karton na samom startu meča i izgledalo je kao da će to biti problem. Ne da nije bio, nego je Bleki ponovo igrao poput stene. Isto kao i kod Veljkovića, nema puno toga da mu se zameri. Zbog odbrane smo zaslužili da prođemo u osminu finala, ali, nažalost, Rajković, Veljković, Milenković i Pavlović nisu uspeli da odrade i posao veznog reda i napadača...

Strahinja Pavlović - 7.5

Najbolji! I danas, i na svim utakmicama do sada! Ponekad izgleda kao kamikaza, deluje da kasni, nekada i da će ubiti čoveka na kog startuje. Ali Pavlović nije kasnio! Čak naprotiv! Bio je nazad, napred, levo, desno, gore, dole, ma svuda... Ubacivao se u napad, centrirao, ma, doslovno poginuo! Strahinja, jedno veliko bravo!

EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

Srđan Mijailović (do 73. minuta) - 6

Ubedljivo najveće iznenađenje u startnih 11. Kako su odigrali pojedinci, Mijailović je bio barem nivo iznad. Pretrčao mnogo, borio se, čak dolazio u prilike da centrira, ali je to radio veoma, veoma loše. Da je bilo drugačije, sigurno bi zaslužio i višu ocenu.

Ivan Ilić (do 67. minuta) - 5.5

Još jedno od iznenađenja u prvoj postavi Dragana Stojkovića Piksija, ali, ruku na srce, manje od Srđana Mijailovića. Trebalo je da bude neko ko će i u prvom poluvremenu biti zadužen za kreaciju, ali nije uradio apsolutno ništa. Neprimetan, na kraju i zamenjen kada se jurio rezultat.

Nemanja Gudelj (do 46. minuta) - 5.5

Imao je zadatak da zatvori prilaze golu Rajkovića i u tome je donekle i uspeo. Ipak, bez konkretnog učinka u igri i potpuno podređen taktici. Na kraju je i zamenjen na poluvremenu, deluje takođe kao žrtva taktike. Ni ovo nije bila utakmica koju će Gudelj pamtiti.

Saša Lukić (do 87. minuta) - 5.5

Poput većeg dela veznog reda - puno prljavog posla, malo kreativnosti. Pretrčao dosta, ali nije se isticao u napadu. Zaboraviće Lukić ovu utakmicu što pre...

EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

Andrija Živković - 6

Ni na nebu, ni na zemlji. Da se trudio - trudio se! Da nije išlo - nije išlo! Ali, sa druge strane, imao je i neke korektne poteze. Zbog svega toga najbolji opis Andrije Živkovića definitivno je, kao što smo već naveli - ni na nebu, ni na zemlji!

EURO 2024, Srbija
foto: Nemanja Nikolić

Lazar Samardžić (do 46. minuta) - 5.5

Kao da mu je stavljen teret koji, bar trenutno, nije mogao da ponese i sa kojim nije uspeo da se nosi. Za desetak minuta protiv Slovenije pokazao je da može da bude naslednik Dušana Tadića, sada je bio potpuno odsečen i pripao mu je nezgodan zadatak da bude kreator igre u kojoj je glavni cilj zadržati "nulu" do poluvremena. Lazar Samardžić nije Dejvid Koperfild i bilo je teško za očekivati da će ni iz čega stvoriti nešto. Totalno odsečen, bez prilike da pokaže nešto više, ali je taktički odradio svoju ulogu i može mu se odati priznanje za "prljav posao". Njegovo vreme tek dolazi i u godinama koje dolaze imaće priliku da više uživa na terenu, a manje bude čovek zadatka kao što je to bilo noćas.

Lazar Samardžić, EURO 2024, Srbija
foto: DAMIEN MEYER / AFP / Profimedia

Aleksandar Mitrović - 6

Razlika između Aleksandra Mitrovića nekada i Aleksandra Mitrovića sada je - Saudijska Arabija! Mitar je još jednom poginuo, imao ko zna koliko duela, borio se, trčao, žestoko pobio sa defanzivcima Danske. Ali - golova nema! Ruku na srce, možda je bio fauliran za penal, ali da je to onaj Mitar iz Premijer lige, sigurni smo da bi i instinkt za gol bio na mestu i da Srbija takmičenje ne bi završila sa samo jednim pogotkom.

Aleksandar Mitrović, EURO 2024, Srbija
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dušan Tadić (od 46. minuta) - 7

Opet je za kratko vreme pokazao koliki je majstor. Spojio je Jovića s golom, došli smo do pogotka, ali su milimetri odlučili da ipak ofsajd ne dozvoli da povedemo. Zatim je uposlio i Sergeja Milinković-Savića u samom finišu, ali gola opet nije bilo. Odlično je odigrao kapiten ovo poluvreme, ali da bi se sreća zaslužila potrebno je malo više od 45 minuta vrhunske igre...

Dušan Tadić
foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Luka Jović (od 46. minuta) - 6.5

Malo je falilo da ponovo bude heroj Srbije. Čak milimetri! Šteta, velika šteta za ovog momka! Nekada je bio jedan od najvećih talenata evropskog fudbala, zatim totalni promašaj, a sada... Deluje da se vraća! Ima njuh za gol, pogodi kad uđe u šansu... Večeras jednostavno nije imao sreće.

Dušan Vlahović (od 67. minuta) - 6

Uneo je živost, ali ništa više od toga. Od napadača njegovih kvaliteta očekuje se daleko više. Želja mu se ne može osporiti, isto kao niti jednom jedinom fudbaleru Srbije. Svi do jednog su poginuli. Ali igra... Znamo da može daleko bolje!

Filip Mladenović (od 73. minuta) - 6

Poput Vlahovića, uneo živost u igru, ali ništa više osim toga. Nije ni imao previše prilike da pokaže šta zna. Ono što je odigrao, nije izgledalo loše.

Sergej Milinković-Savić (od 87. minuta) - 5.5

Toliko osporavan, a na kraju je mogao da postane heroj. Šutirao je kao što je igrao tokom čitavog Evropskog šampionata i Šmajhel je lagano odbranio. Nadamo se da Sergej nije odlučio da sa 29 godina odustane od ozbiljnog fudbala, kao što deluje da jeste. Nekada je bio lider reprezentacije koja je postala šampion planete, a sada...

Sergej Milinković-Savić, EURO 2024, Srbija
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Dragan Stojković Piksi - 5.5

Ne može se za 45 minuta ispraviti sve propušteno... Ne može se za 45 minuta stići do plasmana u osminu finala Evropskog šampionata... Ne može se 45 minuta igrati muški, a nadati se sreći... Sve je šokirao Piksi taktikom i sastavom i ako gledamo šta je zamislio u prvih 45 minuta - u tome je apsolutno uspeo! Odigrao je na "nulu" poluvreme, onda poslao sve u napad! Da je imao malo više sreće i da Joviću nije poništen gol, možda bi se druga pesma pevala... Ali, sreća se zaslužuje! Kada se sve sabere i oduzme, Piksi i njegova četa sreću možda i nisu zaslužili na ovom Euru.

BONUS VIDEO:

00:26

Novak Đoković na terenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track