GOSPODSKI POTEZ FUDBALERA SRBIJE! Nije im bilo lako, neki su bili na ivici suza, ali... NISU POBEGLI! Velika promena
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Svaka čast

GOSPODSKI POTEZ FUDBALERA SRBIJE! Nije im bilo lako, neki su bili na ivici suza, ali... NISU POBEGLI! Velika promena

Fudbal -
EURO 2024, Specijalni dopisnici, Miloš Bjelinić, Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Posle poraza naših timova i reprezentacija retko smo imali prilike da čujemo sve ključne igrače da iznesu svoj stav... Obično bi pobegli svi glavom bez obzira, bez promila želje da se obrte medijima. Doduše, to je samo posredno obraćanje medijima, a zapravo je njihovo obraćanje navijačima i svima koji su ih gledali, navijali za njih i nervirali se.

Srpski fudbaleri su to shvatili. I koliko god da im je bilo teško (a, jeste) i koliko god da su i pojedinci bili na ivici suza (a, jesu) nije prošli pored medija kao da ne postoje - već su stali i odgovorili na svako pitanje.

Veljković, Rajković, Pavlović, Tadić, Mitrović... Svi su izašli pred medije. Nema ni bežanja, ni sklanjanja. Ma koliko da je teško, bili su tu.

Zasluge za to pripadaju Milanu Vukoviću koji je taj segment u odnosu igrača prema medijima (navijačima) podigao na nivo kakav je normalan u Evropi, a do skoro je bio nezamisliv za naše prilike.

Kulturološki napredak i veliki iskorak. Na kraju, bitne su i stvari van terena. I mnogo toga se vraća kada imaš ispravan odnos...

Kurir sport/M.B.

02:59

Dusan Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track