"TADIĆA SU FUDBALSKI SILOVALI" Rade Bogdanović ZGROŽEN, poslao poruku kapitenu Srbije: Pozdravi se u Minhenu, da se raziđete...
Foto: Pritnscreen

bez dlake na jeziku

"TADIĆA SU FUDBALSKI SILOVALI" Rade Bogdanović ZGROŽEN, poslao poruku kapitenu Srbije: Pozdravi se u Minhenu, da se raziđete...

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije još jednom je razočarala svoje navijače.

Orlovi su neslavno završili učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto su u poslednjem kolu grupe C odigrali 0:0 sa selekcijom Danske.

Osvojili smo samo dva boda na ovom Euru i kao poslednji u grupi ostali bez plasmana u nokaut fazu.

Nakon bolne eliminacije jedna od glavnih tema u fudbalskoj javnosti Srbije je uloga kapitena i po mnogima najboljeg igrača reprezentacije - Dušana Tadića.

Fudbaler koji je godinama unazad bio nosilac igre, "motor" reprezentacije na ovom Evropskom prvenstvu doživeo je ozbiljan udarac od strane selektora Stojkovića - protiv Engleske i Danske za njega nije bilo mesta u startnoj postavi, pa je šansu dobijao sa klupe.

Bio je vidno razočaran i javno je negodovao zbog odluke selektora, a prilično zbunjeni bili su i njegovi saigrači.

Dušan Tadić
foto: Markus Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Svoje mišljenje o "slučaju Tadić" nakon eliminacije Orlova izneo je i bivši fudbaler, a sada poznati fudbalski analitičar, Rade Bogdanović.

"Setim se Baneta Ivanovića, kako smo ga smenili kao kapitena i oterali iz reprezentacije. Sad gledam Tadića i 100 posto mogu da kažem da je napravio grešku što se nije penzionisao posle Katara, da ode kao gospodin, a ne da ga fudbalski siluju na Evropskom prvenstvu", zagrmeo je Rade.

Ne krije da je zgrožen tretmanom koji je kapiten imao na ovom Evropskom prvenstvu.

"Stavljaju ga u prvoj utakmici na klupu, u drugoj igra, pa ga izvodi, u odlučujućoj utakmici, gde Srbija može da prođe dalje, on ga opet stavlja na klupu. Pozdravi se sutra u Minhenu, da se raziđete. Kažeš, u redu, odigrao sam 110 utakmica… Realno, ne znam da li je postojala reprezentacija u Evropi, koja je maltretirala kapitena kao mi njega", poručio je Bogdanović.

Kurir sport/J.M.

02:59

Dusan Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track