Navijači Engleske razočarani su igrom svoje reprzentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Osvojili su Englezi prvo mesto u grupi C, ali nisu oduševili prikazanom igrom. Stigli su na Euro kao prvi favoriti za titulu, a na tri meča u grupnoj fazi postigli su samo dva gola i osvojili ukupno pet bodova.

Čak mali broj golova nije toliki problem, već njihva bleda i bezidejna igra. U prva dva meča posle postignutog gola su se povlačili na svoju polovinu i čuvali rezultat što je dodatno razbesnelo navijače, koji nisu krili nezadovljstvo nakon utakmice sa Slovenijom.

Kada su selektor Geret Sautgejt i igrači došli da pozdrave navijače posle meča, sa tribina su poletele plastične čaše. Navijači su ih gađali i vređali zbog katastrofalne igre.

To je razbesnelo Sautgejta.

"Najvažnije je da ostanemo uz ekipu. Razumem kritike na moj račun. To je za ekipu bolje, nego da kritike budu upućene njima, ali to su neobični uslovi za rad. Nisam video da su druge reprezentacije koje su izborile drugi krug suočene sa takvim kritikama. Ne bežim od toga" rekao je selektor Engleske.

On ističe da sve ide prema zacrtanom planu.

"Moramo da idemo korak po korak. Danas smo videli poboljšanje. Morali smo da budemo bolji kako bismo prošli u sledeći krug. Bili smo prvi u grupi i to je bio cilj na početku", dodao je on.

Kurir sport/J.M.

Kurir Dusan Tadić