UH, KOLIKO BI NAM ON ZNAČIO! Lalatović ne može da prežali što jedan igrač nije mogao na EURO: Podsetio na OGROMAN PROPUST FSS
Foto: Starsport©

istina

UH, KOLIKO BI NAM ON ZNAČIO! Lalatović ne može da prežali što jedan igrač nije mogao na EURO: Podsetio na OGROMAN PROPUST FSS

Fudbal -

Nenad Lalatović bio je selektor mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2017. godine.

Nenad Lalatović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pomno je Nenad Lalatović pratio utakmice srpske fudbalske selekcije na EURO 2024 i teško mu je pao neuspeh Orlova, koji se posle prve faze vraćaju kući.

- Uvek po jedno poluvreme dobro, drugo loše. Uvek onih drugih 45 minuta smo bolji, a u prvih 45 slabiji rival. Lako je sada biti general. Piksi nas je doveo na Svetsko i Evropsko prvenstvo. Najbolje je da on sam kaže kako je sve video. Kad mu se sve slegne. Ne želim da pričam, da se zameram - počeo je razgovor za Kurir Nenad Lalatović i nastavio:

- Piksi je moj kolega i ne mogu da ga pljujem. Kad pogledaš rezultatski, imamo dva remija i poraz. Sloveniju smo morali da pobedimo. To je veliki propust. Protiv Danske smo u drugom delu bili odlični, imali smo ih. Zaslužili smo da budemo još na EP, zaslužili smo da prođemo grupu. Srbi vole fudbal, gledao sam ovih dana ljude u Novom Sadu, u Beogradu. Koliko oni vole fudbal?! Koliko vole Srbiju?!

EURO 2024, Dragan Stojković Piksi
foto: Nemanja Nikolić

Govorio je Nenad Lalatović o našoj igri i fudbalu koji se igra u Evropi.

- Naš fond igrača je takav, kakav jeste. Danas je fudbal igra bez lopte, dubina i prostor. Plus duel igra, duga lopta... Jednostavno. To nam je nedostajalo, u svakoj utakmici, po poluvreme. U sredini terena nemamo potrebnu brzinu. Imamo trojicu ili četvoricu igrača, a od njih, potreban je samo jedan, da bismo bili brži, da posle pasa imamo završnicu. Imamo mnogo sličnih igrača, sa istom filozofijom, sa istim karakteristikama. Potebni su nam drugačiji profili igrača, mnogo agresivniji.

Pitali smo Nenada Lalatovića ima li novih imena i sveže krvi za srpsku A reprezentaciju.

- Sigurno je da imamo mladih fudbalera za A tim. Konkretno u veznom redu reprezentacija će morati da se menja. Meni se lično dopada Kristijan Belić, koji igra u Holandiji, a igrao je za Partizan. Momka ne poznajem, nikada nisam pričao sa njim, ali mi se sviđa njegova borbenost i to što je spreman da ostavi srce na terenu. Sviđa mi se i Ifet Đakovac, mnogo trči, agresivan, bez straha. Tu je i Mirko Topić, bivši igrač Vojvodine, koji je sada u Portugalu. I on ima potencijal za reprezentaciju.

Kristijan Belić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Obrazložio je Nenad Lalatović igrače koje je predložio za A tim.

- Daj da barem vidimo ove momke u prijateljskim mečevima, u reprezentaciji. Opet, da se razumemo. Nemamo luksuz da se odričemo kvalitetnih igrača. Saša Lukić bi trebalo da ostane, Sergeja Milinkovića-Savića ne možeš da eliminišeš. Dušan Tadić je odličan, lider, vođa. Tu su mlađi Lazar Samardžić i Ivan Ilić. Neću ja da govorim koga treba menjati. Samo kažem da bih voleo da vidim neke momke, da li imaju kapacitet za reprezenetaciju. Mislim da imaju, jer napadaju prostor u punom trku i igraju u oba pravca, a jaki su u duelu.

Mirko Ivanić
foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Konstatovao je Lalatović da je nekadašnje rukovodstvo FSS napravilo ogroman propust kada je jedan srpski fudbaler u pitanju.

- Žao mi je što Mirko Ivanić ne može da igra za Srbiju. Uh, koliko bi nam on značio u reprezentaciji! Njegova brzina na sredini, lucidnost, inteligencija... Žao mi je što mu Srbija nije dala šansu, što nije bio prepoznat od nekih ljudi, koji su ga zaboravili. Zato sada plaćamo cenu tih loših procena i poteza. Ivanić je na svojoj pozicjii najbolji u Srbiji. Mi nemamo boljeg, a ispustili smo ga. Mirko je majstor. Pogledajte kako igra za Crvenu zvezdu u Evropi - zaključio je Nenad Lalatović.

Kurir sport

00:22

Srpski navijači u Minhenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track