Haos koji vladao u Grupi E okončan je danas i poznata su nova dva putnika u osminu finala Evropskog prvenstva. To su selekcije Rumunije i Belgije, dok je Slovačka završila na trećem mestu. Ukrajina ide kući!

FRANKFURT: Slovačka - Rumunija 1:1

ŠTUTGART: Ukrajina - Belgija 0:0

989898.jpg
Pritnstcreen 
foto: Pritnstcreen

Fudbalske reprezentacije Rumunije i Slovačke plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto su u Frankfurtu odigrale nerešeno 1:1, u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe E.

U osmini finala je i Belgija, koja je u isto vreme u drugoj utakmici Grupe E u Štutgartu odigrala nerešeno 0:0 protiv Ukrajine.

Prvu šansu na utakmici u Frankfurtu imala je Rumunija u 11. minutu kada je šutirao Andrej Raciju, a golman Martin Dubravka odbranio.

Slovačka je zapretila u 22. minutu kada je David Hancko centrirao sa leve strane, ali nijedan igrač nije uspeo da zahvati loptu koja je prošla pored sttive.

Dva minuta kasnije Slovačka je povela golom Ondreja Dude, koji je između trojice igrača glavom poslao loptu u dalji ugao.

Slovačka je pokušavala da postigne drugi gol, šutirao je u 31. minutu David Strelec, ali preko gola.

U 34. minutu dosuđen je prekršaj koji je Hancko napravio na Hadžiju. Rumunski fudbaleri tražili su penal, situaciju je proveravao VAR i odluka je promenjena, pa je dosuđen jedanaesterac, koji je iskoristio Razvan Marin u 37. minutu za izjednačenje.

Do kraja poluvremena pokušao je Denis Draguš, ali je bio neprecizan.

profimedia0884941094.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U 52. minutu Lukaš Haraslin je dobro prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali pravo u rumunskog golmana.

Rumunija je zapretila i u 61. minutu kada je šut Razvana Marina odbranio slovački golman, a zatim je i Draguš pokušao, ali je bio neprecizan.

Rumunski golman Nica odbranio je u 64. minutu šut Streleca.

Ekipe su posle toga usporile, zadovoljile su se bodom, koji im je doneo plasman u osminu finala. U drugoj utakmici u toj grupi, Belgija i Ukrajina su u Štutgartu odigrale bez pogodaka, 0:0.

U sedmom minutu Belgija je imala šansu kada je Kevin De Brujne dodao do Romelua Lukakua, koji nije najbolje zahvatio loptu, pa je lako intervenisao golman Anatolij Trubin.

Belgija je imala više loptu, ali je šansu napravila Ukrajina, u 21. minutu kada je Anatolij Jaremčuk šutirao sa više od 20 metara, a golman Kun Kastels odbranio.

Posle greške Belgijanaca, Ukrajina je izvela kontranapad u 22. minutu, ali je Artjom Dovbik bio neprecizan.

U 33. minutu u šansi je bio De Brujne, koji je šutirao pored gola.

Ukrajina nije iskoristila dobru priliku u 42. minutu kada je Šarapenko dobro pronašao Jaremčuka, a on je, umesto da šutira, pokušao da doda loptu do Dovbika, ali neuspešno.

Poslednju šansu u prvom poluvremenu imala je Belgija preko De Brujnea, ali je njegov udarac zaustavio ukrajinski golman.

profimedia0884928016.jpg
Patrick Scheiber / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Patrick Scheiber / imago sportfotodienst / Profimedia

Belgija je u nastavku pokušavala da napravi šansu, pokušavali su Žeremi Doku, Lukaku i Tielmans, ali nisu ozbiljnije ugrozili ukrajinskog golmana.

Ukrajina se uglavnom branila, a njen golman Trubin je i u 65. minutu zaustavio šut Lukakua, posle dodavanja De Brujnea.

U 73. minutu pokušao je i Janik Karasko, a Trubin odbranio, a nedugo potom na drugoj strani posle duge lopte šut je probao Dovbik, ali je šut blokirao Vaut Faes.

Dovbik je u 79. minutu pogodio spoljni deo mreže, a tri minuta kasnije njegov saigrač Ruslan Malinovski pokušao je iz kornera da savlada belgijskog golmana, koji je uspeo da odbrani.

U prvom minutu nadoknade pokušao je Georgi Sudakov, ali je šutirao pravo u golmana Kastelsa.

Belga / ddp USA / Profimedia, Patrick Scheiber / imago sportfotodienst / Profimedia OKONČAN HAOS U GRUPI E! Rumunija i Belgija u osmini finala EP, Slovačka na trećem mestu, Ukrajina sa 4 boda IDE KUĆI!

TOK MEČEVA

2. POLUVREME

90+4. minut - Kraj meča u Štutgartu!

90+3. minut - Kraj meča u Frankurtu!

90. minut - NADOKNADA! Igraće se u FRANKFURTU još tri minuta, a u ŠTUTGARTU još četiri!

87. minut - ŠTUTGART: Kontra Belgije, ali bezuspešno...

73. minut - ŠTUTGART: Odlična prilika za Belgiju! Karsko je šutirao posle dodavanja Lukakua, ali je Trubin odbranio. Probao i Doku, ali je njegov udarac izblokiran.

71. minut - ŠTUTGART: Trostruka izmena kod Ukrajine: Ušli su Stepanenko, Malinovski i Vanat, a izašli Brazk, Jaremčuk i Šaparenko.

70. minut - FRANKFURT: Izmene kod Slovaka: Suslov i Boženik menjaju Haraslina i Streleca.

69. minut - ŠTUTGART: Žuti karton za Dobikova!

65. minut - FRANKFURT: Slovačka blizu gola! Haraslin našao u sjajnoj šansi, probio je po levoj strani i šutirao, ali lopta odlazi pored stative.

65. minut - ŠTUTGART: Lukaku u šansi! Sam je bio pored dvojice igrača Ukrajine, uputio je udarac između njih, ali bio je to vrlo slab pokušaj.

64. minut - FRANKFURT: Kakva prilika za Slovačku! Strelec je uputio bombastičan šut, ali je golman Rumunije to odbranio...

61. minut - FRANKFURT: Lepa prilika za Rumuniju! Kakav šut Dragušina, namestiose lepo, ali je lopta preletela preko prečke.

58. minut - FRANKFURT: Veliko nevreme! Kiša pljušti, seva i grmi!

57. minut - ŠTUTGART: Belgija je konkretnija, ali i dalje bez gola!

55. minut - FRANKFURT: Jordanesku dobio žuti karton!

46. minut - Drugo poluvreme u Štutgartu i Frankfurtu je počelo!

profimedia0884941089.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

1. POLUVREME

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena u Frankfurtu!

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena u Štutgartu!

45. minut - ŠTUTGART: Igraće se još dva minuta!

45. minut - FRANKFURT: Igraće se još četiri minuta!

39. minut - ŠTUTGART: Dosta mirnija igra oba tima - bez uzbuđenja!

37. minut - FRANKFURT! GOL! Rumunija izjednačila sa penala! Strelac je Razvan Marin.

36. minut - FRANKFURT! Penal za Rumuniju! Hancko je dobio žuti karton, a iz VAR sobe je stiglo obaveštenje da se izvede jedanaesterac.

28. minut - ŠTUTGART: Prilika za Ukrajinu! Dovbik je uputio odličan pas ka Sudakovu koji je nespretno šutirao i upropastio akciju.

24. minut: FRANKFURT: GOL! Strelac je Ondrej Duda!

22. minut - FRANKFURT: Kakva prilika za Slovačku! Haraslin je centrirao, ali je lopta prošla pored stative - spasio je Nica.

16. minut - FRANKFURT: Pokušaj Slovačke! Haraslin izveo korner, ali je golman Rumunije bio spreman u kaznenom prostoru.

11. minut - FRANKFURT: Prilika za Rumuniju! Naleteo je Janis Hađi na loptu i šutirao sa distance, ali ništa od pogotka!

8. minut - ŠTUTGART: Šansa za Belgiju! Lukaku je loše zahvatio loptu, pa je golman Ukrajinaca imao lak posao da odbrani.

5. minut - Za sada bez uzbuđenja u Štutgartu i Frankfurtu!

18.00 - Mečevi u Frankfurtu i Štutgartu su počeli!

SASTAVI

Slovačka - Rumunija

foto: Pritnscreen

Ukrajina - Belgija

foto: Pritnscreen

UOČI MEČA

Došlo je vreme za konačni obračun u grupi E koja je najzanimljivija na Evropskom prvenstvu. Sve ekipe imaju jednak broj bodova, te se očekuje da ćemo u ovim duelima gledati borbu do "gole kože".

Sve selekcije imaju po tri osvojena boda pred poslednje kolo grupne faze, a okršaj između Slovačke i Rumunije biće pod posebnom lupom fudbalske javnosti jer i jednima i drugima odgovara isti ishod - remi!

Sve oči su uprte u ovaj meč, jer mnogi veruju da su Rumunija i Slovačka postigle dogovor i da će se meč završiti nerešenim rezultatom. Belgija pobedom ili remijem prolazi u osminu finala, a može proći i u slučaju poraza ukoliko Slovačka savlada Rumuniju.

Ukrajina ostaje bez nokaut faze ako izgubi od Belgija, a Rumunija ne pobedi Slovačku. Biće eliminisani i u slučaju da se obe utakmice završe nerešenim rezultatom.

(Kurir sport)