"GAZETA" ŽESTOKO OPLELA PO SRBIJI: Italijani brutalno udarili po Orlovima posle kraha na EP, ovi fudbaleri su najveća razočarenja!
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

euro

"GAZETA" ŽESTOKO OPLELA PO SRBIJI: Italijani brutalno udarili po Orlovima posle kraha na EP, ovi fudbaleri su najveća razočarenja!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije nisu se proslavili sa Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto su grupnu fazu završili na poslednjem mestu.

O neuspehu Orlova pisao je i čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport", koji je žestoko opleo po našoj reprezentaciji nakon ispadanja sa Evropskog prventsva.

Podsetimo, izabranicima Dragana Stojkovića Piksija sinoć je bila potrebna pobeda nad selekcijom Danske kako bi se plasirali u narednu fazu takmičenja, međutim, Orlovi su iz tog meča izvukli samo jedan bod pošto je rezultat nakon 90 minuta igre bio 0:0.

EURO 2024, Srbija
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Danas, "Gazeta" je Orlovima posvetila jedan tekst pod naslovom "Srbija, kakav flop! Nula pobeda i samo jedan postignut gol. Vlahović i Milinković velika razočarenja".

U tekstu dalje piše:

“Imali su prolaz nadomak ruke, a doživeli su novu eliminaciju. Razočarale su zvezde, od mnogih igrača se očekivalo više.

Razočarani, ali ponosni. Tako je selektor Dragan Stojković komentarisao eliminacija Srbije sa EP. Rezultat koji sigurno nije na nivou vrednosti ovog tima. Došli su sa drugačijim ambicijima i ciljem da prvi put zaigraju nokaut fazu nekog turnira kao nezavisna država. Razočaravjući je pre svega način na koji su završili u prolaznoj grupi: Nula pobeda i jedan postignut gol koji je postigao Milanov napadač Luka Jović. Niko na turniru nije bio tako ofanzivno loš. Srbija je jedan od timova sa najmanje upućenih šuteva.

A sve to je čudno jer imaju Vlahovića i Mitrovića, drugog strelca Serije A i prvog strelca Saudijske Arabije sa 40 golova u sezoni. Nisu samo njih dvojica razočarali već i ostala velika imena poput kapitena Tadića i Sergeja Milinkovića Savića. Od “naših Italijana”, Vanja Milinković Savić nije ni dobio šansu, Jović je imao malu minutažu ali je ostavio pozitavn utisak, a Udinezeov Samardžić je takođe bio loš i nevidljiv u meču sa Danskom”, piše Gazeta i dodaje:

“Rano ispadanje nije dobro primljeno u Srbiji. Kruitike idu najviše na račun onih od kojih se najviše očekivalo. Uključujući Vlahovića koji ne može da se nametne kao lider, a poslednji gol je dao u martu 2023. godine. Premalo za igrača njegovog talenta koji se muči kada mora da igra u tandemu sa Mitrovićem. Stojkoviću nije falilo talenta u ekipi, ali ne uspeva da nađen način kojim bi taj talenat iskoristio”.

Kurir sport

Bonus video:

01:23

Tadić u druženju sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track