MISTER(IJA) OD MILION EVRA Dokaz koliko je Piksi verovao u ono što radi! GRČEVITO SE BORIO da dobije 1.000.000 ako ODMAH ispadnemo
Foto: Nemanja Nikolić

Ugovor i detalj

MISTER(IJA) OD MILION EVRA Dokaz koliko je Piksi verovao u ono što radi! GRČEVITO SE BORIO da dobije 1.000.000 ako ODMAH ispadnemo

Fudbal -
EURO 2024, Specijalni dopisnici, Miloš Bjelinić, Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Najnoviji ugovor koji je pre samo dva meseca potpisan između Dragana Stojkovića i Fudbalskog saveza Srbije sadrži jednu stavku koja će izazvati lavinu polemika.

Naime, FSS je dužan da u slučaju jednostranog prevremenog raskida saradnje isplati Piksiju sumu od 1.000.000 evra. Upravo to je bilo predmet odugovlačenja potpisivanja novog ugovora jer je naišlo na podele unutar srpske fudbalske organizacije.

Dragan Stojković Piksi, EURO 2024, Srbija
foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Žestok protivnik takvog ugovora bio je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS. On je smatrao da je pošteno da u slučaju eliminacije u prvoj rundi EP selektor bez naknade napusti poziciju na kojoj se nalazi.

Na kraju - nije uspeo da se izbori za to, pa je Stojković posle mesec dana natezanja dobio ugovor po kojem mu sledi basnoslovnih milion evra u slučaju otkaza.

Nekoliko je velikih problema u celoj priči:

- Zbog čeka je Stojković, koji je toliko verovao u ovaj tim i ono što radi, uopšte tražio da se nešto tako stavi u ugovor?

- Da li je moguće da iko može i da pomisli da potpiše da plaća milion evra trener ako bude poslednji u grupi?

- Da li je jedan gol na EURO, šest šuteva ka golu rivala i podatak da je Slovenija miljama ispred nas nešto za šta selektoru treba platiti million evra?

Dragan Stojković Piksi
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Rukovodstvo FSS koje je stavilo paraf na ovo moraće da i sve to objasni. Sa druge strane, biće potrebno da čujemo i istinu od strane Stojkovića, a ne šture i lažne izjave "nije tačno da postoji takva klauzula". Svi dobro znaju da je ona bila uslov Piksija da se potpiše novi ugovor i da je na kraju u tome i uspeo. Normalno gledište govori da bi pre milion evra trebalo da bude u kontra smeru. I to od strane selektora ka FSS, jer jedino gore od rezultata u Nemačkoj su šokantne izjave u kojima nam selektor objašnjava kako treba da budemo ponosni! Ponosni na činjenicu da smo jedna od osam reprezentacija koje su se već vratile kući. Ponosni na činjenicu da nam igrači Gornjika iz Zaporožja i Celjea drže fudbalske lekcije i protiv nas izgledaju kao da su "Ronaldo lično". Ponosni na 6 šuteva za 300 minuta igre. Ponosni na činjenicu da smo dali najmanje golova na prvenstvu. Ponosni na selektora koji za sve ovo traži - milion evra.

Podsećamo, godišnja plata Stojkovića iznosi ravno 1,4 miliona evra. Uz to ima i ogromne bonuse za plasmane na velika takmičenja.

BONUS VIDEO:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track