TEŠKO FOLIRANJE! Piksi "ne živi od posla selektora i voli da pomaže", a za četiri godine UZEO VIŠE OD 7.500.000 EVRA od države!
Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

licemerno

TEŠKO FOLIRANJE! Piksi "ne živi od posla selektora i voli da pomaže", a za četiri godine UZEO VIŠE OD 7.500.000 EVRA od države!

Fudbal -

Ne živi od posla selektora... Voli da pomaže... Voli da radi za svoju zemlju... Došao je kad su bili problemi, pa ih je rešio.. Ali je opet, svoj račun na konto države, uvećao za više od 7.500.000 evra za četiri godine!

Ako do sada niste pogodili o kome se radi, reč je o selektoru Srbije, Draganu Stojkoviću Piksiju.

Po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" i povratka s Evropskog šampionata koji je završen krahom, Stojković je imao veoma diskutabilnu izjavu u kojoj je rekao:

- Vidite, ja volim svojim zemlju zaista. Ali, vidite, ne držim se ja kao pijan plota. Niti ja živim od ovog posla... Volim da radim za svoju zemlju, volim da pomažem. Zvali su me pre tri godine kada su bili problemi, pa sam ih rešio. Bez ispaljenog metka. Korak po korak.

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

Dakle, Piksi kaže kako ne živi od posla selektora Srbije, ali mu i pored toga nije smetalo da za to uzme ogroman novac. Prema našim istraživanjima, Stojković je na račun potpisivanja ugovora, plata, premija i nagrada do sada uzeo više od 7.500.000 evra za posao koji je uradio s reprezentacijom.

Podsetimo, Srbija je na Svetskom i Evropskom prvenstvu uzela ukupno tri boda i ostala je neporažena samo protiv Kameruna, Slovenije i Danske, te je jasno kako je Piksi bio preplaćen.

Takođe, neposredno uoči Eura u svoj novi ugovor stavio je klauzulu u kojoj će mu se na račun uplatiti 1.000.000 evra ako dobije otkaz. Toliko je verovao u svoj tim i svoj rad, pa mu je i ova klauzula bila potrebna.

Dragan Stojković Piksi
foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

Da se osvrnemo na još neke podatke. Stojković je deveti najplaćeniji selektor u Evropi sa platom od 1.400.000 evra godišnje. U reprezentaciji Srbije ima skoro istu platu kao, na primer, Zlatko Dalić, koji od HNS prima 1.500.000 evra. Dalić je Hrvatima doneo svetsko srebro i bronzu, a Piksi Srbiji tri jaka boda na velikim takmičenjima. Jasno je ko je bolje prošao...

Dragan Stojković Piksi ima daleko veću platu i od selektora poput Vilija Sanjola (Gruzija, 200.000 evra godišnje), Matijaža Keka (Slovenija, 300.000 evra godišnje), Frančeska Kalcone (Slovačka, 540.000 evra godišnje), Kaspera Hjulmanda (Danska, 1.150.000 evra godišnje)... Na kraju dana, najmoralnije što bi Stojković mogao da uradi posle svega jeste da bar pokaže poštovanje prema narodu koji mu je pružao bezrezervnu podršku i, bar jednom, pokaže odgovornost!

BONUS VIDEO:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track