NAJBOGATIJI GRUZIN NA SVETU ODREŠIO KESU: Bogataš obećao OVO fudbalerima ako pobede Portugal - Gruzijci sada TRLAJU RUKE!
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

EURO 2024

NAJBOGATIJI GRUZIN NA SVETU ODREŠIO KESU: Bogataš obećao OVO fudbalerima ako pobede Portugal - Gruzijci sada TRLAJU RUKE!

Fudbal -

Bivši gruzijski premijer Bidžina Ivanišvili obećao je da će dati fudbalskoj reprezentaciji 10 miliona evra, nakon što je pobedila Portugal na Evropskom prvenstvu.

Gruzija je u sredu u Gelzenkirhenu pobedila Portugal 2:0 i plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Gruzija, Portugal
foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ivanišvili je poznat kao najbogatiji Gruzin na svetu, osnovao je političku stranku Gruzijski san, koja je pobedila na izborima 2012. godine, nakon čega je postao premijer. Iako je samo godinu dana bio na funkciji, on je i dalje uticajan u vladajućoj stranci u zemlji kao njen počasni predsednik.

On je rekao da je pobeda protiv Portugala "istorijska" i "san", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Gruzija će u nedelju od 21 čas u osmini finala u Kelnu igrati protiv Španije, a Ivanišvili je rekao da će fudbalerima pokloniti još 10 miliona evra ako pobede u toj utakmici.

Ivanišvili je rođen u Gruziji, a bogatstvo je stekao u Rusiji devedesetih godina prošlog veka ulaganjem u bankarstvo, kompjutere i metale.

Forbs njegovo bogatstvo procenjuje na više od 4,5 milijardi evra.

Njegova stranka je saopštila da će donacija reprezentaciji biti isplaćena iz Ivanišvilijeve dobrotvorne fondacije.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track